Zimní bundu ano. Ale jakou?

Když se vypravíte na ,,lov“ nového svrchníku do chladného počasí, pamatujte na několik podmínek správného výběru. Musíte totiž vystihnout nejen stříh, ale i příležitost.

Volte podle stylu

Pokud jste rocker tělem i duší, flaušový kabát nejspíš minete obloukem. A je to tak dobře. Bunda musí korespondovat s vaší osobitostí, ale zároveň by vás měla v mrazech zahřát. I kožené bundy se ale dají sehnat s teplým podšitím. Módním hitem pro muže milující ležérnost a trendy je pak jednoznačně parka. Do mrazů si pořiďte nějakou s kožešinovým lemem. Mladší ročníky pak můžou sáhnout po bomberu, což je bunda stažená do lemů v dolní části rukávů i pasu. Letos si můžete vybrat z různých materiálů i barev, v teplotách sahajících pod bod mrazu vás ale nejspíš nezahřeje dostatečně.

Jaké jsou trendy?

Pokud se chcete primárně řídit stylem, vsaďte letos na kabát s výraznými klopami a velkými knoflíky, nebo na již zmíněnou parku či bomber. Ostatní ,,kousky“, které jsou k mání, patří spíš do škatulky nadčasová klasika.  Unosíte je bezpečně i další sezonu, ale nejsou vyloženě hitem sezony A jaké barvy letos letí? Tlumené, přírodní. Ideální volbou je khaki, písková, šedá, klasická černá. Tmavé tóny modré. Na místě je zkrátka uměřenost, žádná divočina. Chcete přece jen působit originálně? Pak zkuste kostku, nebo lesklý materiál.

Myslete na příležitost

Ani to, co je módní, ovšem není jednoznačným vodítkem. Rozhodujete se i podle toho, kde bundu potřebujete ,,prodat“. Pro formální příležitost se právě flaušový kabát v módním střihu hodí nejlépe. Pokud ovšem ale trávíte většinu času v přírodě, lépe využijete neprodyšnou goratexovou bundu, která vás ochrání před větrem, sněhem i deštěm. V krutých mrazech je pak sázkou na jistotu klasická péřovka v prodloužené délce. Nikdy si ji ovšem neberte k obleku! To zavání buranstvím!

Autor: duš

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Inventura šatníku. Co musí okamžitě pryč?

3 kontroverzní módní styly, které letos unosíte