Ženský kolektiv: Nástrahy zákonitosti, které na tuty nepochopíte!

I jedna jediná ženská nás dokáže zaměstnat až až. Co ale, pokud jich je celá skupina? Podívejte se s námi pod pokličku chování ženského kolektivu. Tenhle guláš vám úplně vonět nebude. Ale tu chuť si budete pamatovat ještě dlouho!

Chlap nemá šanci

Je jedno, jestli jste nadřízený, trenér, nebo prostě jen samojediný chlap v jinak čistě ženské společnosti.  Ať tak nebo tak, dříve nebo později o vás začnou bojovat. Ne, nebudou si vás chtít odvést domů. V čase, kdy budete pohromadě, si vás prostě každá bude usurpovat pro sebe. A i když to takhle z monitoru může vypadat jako skvělá záležitost, opak je pravdou. Osamocený chlap v ženském kolektivu je odsouzen k neúspěchu. A není otázkou jestli, ale kdy!

Domluva je nemožná

Neexistuje. Přesahuje-li počet žen víc než 1, stává se jakákoliv domluva záležitostí z říše science fiction. Když chtějí všechny černá trika, stoprocentně bude chtít alespoň jedna bílé. A když ta bílé, tak jiná fialové. A když každá jinou barvu, tak já s límečkem. A když někdo s límečkem, tak já s dlouhým rukávem. Japonská rituální seppuka nám v kontextu s tímto přijde jako fajn zpříjemnění letního odpoledne!  A klidně opakovaně!

Týmovost neexistuje

Zapomeňte! Ženský kolektiv bude VŽDY jen souborem jednotlivců. Slova jako spolupráce nebo koordinace jsou zcela nepoužitelné pojmy. To je jako byste po chlapovi chtěli správně použít mýdlo nebo ubrousek. Mission impossible!

Pravda má 100 podob

V ženském kolektivu má pravda mnoho podob. Unikátní na tom je, že často je těch podob daleko víc, než je členek kolektivu. Každá má zkrátka tu svou. A někdy i čtyři nebo pět. Je tedy na místě dát si pozor, kterou z jejich pravd uznáte. Ani tak se ale nevyhnete tomu, že se některá (pokud ne rovnou všechny) bude cítit ukřivděná. Koneckonců, jak dámy svou pravdu prosazují  velmi výmluvně ukazuje přiložené video.

Vedoucí co nevede

V ženském kolektiv jen těžko poznáte, kdo to je. Ale zcela bezpečně poznáte, kdo to není. Jakmile si jedna začne myslet, že má nad ostatními kontrolu, můžete si být stoprocentně jisti, že právě ta to není. Ženský kolektiv je vlastně taková zmenšenina českého politického systému. Všichni se všemi proti  všem a hlavně s pořádným humbukem.

Máte se ženským kolektivem nějaké zkušenosti? Sem s nimi.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kdo je odolnější šéf. Chlap nebo ženská?

Drby ovlivňují tvé sebevědomí