Zakládáte fanklub? Tyhle šílenosti už můžete vynechat!

Každej správnej sportovní mančaft nebo úspěšná rocková kapela musí ke svýmu fungování mít pořádnej fanklub. Takže sežeňte několik dalších borců, co do toho půjdou s váma, sepište pár canců jako stanovy a stanete se plnohodnotným fandou. A že váš oblíbený tým i skupina už svůj fanklub má? To neva, partu pro společnou zábavu a obdiv můžete postavit kolem čehokoliv. Ovšem pozor, tyhle šílenosti už svůj fanklub mají.

fankluby - ryba fugu - oddee_com

Fanklub univerzálního maziva

Značku WD-40 dobře zná i každej správnej českej kutil. Tenhle olejíček ve spreji má nejen spoustu použití, ale také vlastní fanklub. Založenej byl v roce 2000, kdy firma požádala svoje zákazníky, aby jí pomohli sestavit symbolickej seznam dvou tisíc možností, na co ho využívaj. Do dnešního dne má tenhle kutilskej glejt už skoro 350 tisíc záznamů a WD-40 fanklub se sídlem v San Diegu pak sdružuje na 100 tisíc členů. Inspiraci hledejte na stránkách mywd40.com.

Fanklub čísla 47

7, 13 nebo 666 – tyhle cifry mají všeobecně známej, oslavnej nebo magickej význam, ale že by takový zprávy šly taky o sedmačtyřicítce? Přesto fanklub tohohle čísla založil  už v roce 1964 jistej Eric Levine. Na univerzitě v Clevelandu, kde tehdy nabíral vědomosti, si z původně nezávaznýho studenskýho tlachání začal trochu více všímat čísla 47, které se v jeho okolí objevovalo – jako stránka v knížce, označení domu v adrese nebo součást telefonního čísla. A byl překvapený kolikrát na něj od někudy vyskočilo. A když se pak potkal s holkou, která měla číslo 47 v eSPéZetce svýho auta, tak to pochopil jako osud a oženil se s ní. Už předtím, než podškrábnul manželskej slib, stihnul založil fanklub čísla 47, kterýmu dodnes šéfuje ze svýho bydliště v Portlandu. Jeho vybraná společnost dnes po celém světě čítá 260 členů. Nechápeme, že tolik, stačilo by přece 47.

Fanklub ryby fugu

Tak tohle společenstvo má fakt koule, no prostě jako pro strach uděláno. Patří do něj jen a pouze ti borci a borkyně, co se nebojí a pochutnají si na japonské specialitějedovaté rybě fugu. Ta v sobě uchovává tolik jedu, že spolehlivě odrovná 30 lidí najednou. Otravu vyvolává látka tetrodotoxin (jen pro představu je 1200x účinnější něž známé cyankály) a ryba fugu ho obsahuje ve svejch játrech, pohlavních orgánech a v kůži. Její masíčko je ale prej lahůdka. Chce to jen kuchaře, kterej má setsakra pevnou ruku a přesnej řez. Dát si tuhle extra lahůdku tak dokáže jen někdo s velkým N (třeba jako Nebojsa), který se pak může ucházet o členství ve fanklubu nejjedovatější ryby na světě, kterej byl založenej v roce 2011. Počet členů podle všeho moc nestoupá, protože se vždycky najde někdo, kdo z klubu nedobrovolně vystoupí.

Fanklub nahého čtení

Tenhle fanklub nepřijímá žádné mužské členy, ale nás chlapy prostě nejvíc baví. Od 17. srpna 2011 se v blízkým okolí New Yorku schází Topless Book Club. Je to skupina slečen, ženskejch i bab, který čtou svýma prsama. No teda, ono to tak jen vypadá, písmena hltaj normálka očima, ale u toho jsou nahoře bez. Původně vše vzniklo z bohulibýho nápadu, jak ukázat, že čtení je sexy. Doufejme, že se tahle móda z Ameriky rychle dostane i k nám.

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Podvýživa obézních a dalších 9 paradoxů moderního světa

6 šílených dětských hřišť. Na tyhle byste je nepustili!