Vyzkoušeli jsme to nejlepší od Trust Gaming! Headset GTX 383 DION vás svým hutným zvukem dostane!

Vyzkoušeli jsme úžasně vyhlížející sluchátka od společnosti Trust Gaming. GTX 383 DION patří k tomu nejlepšímu, co tento výrobce nabízí. Může na ně být pyšný a vyplatí se je pořídit?

Pro ty z vás, kteří to nevíte, společnost Trust Gaming není z dálného východu. Je to holandská značka, a specializuje se na příslušenství k počítačům. Pro Trust se nejvíc hodí slovní spojení kvalita za příznivou cenu. Nejinak je tomu i u sluchátek GTX 383 DION, která jsou tak jako většina sortimentu zaměřena hlavně na hráče.

7.1 surround s vibračními basy!

Největším lákadlem na sluchátkách GTX 383 je prostorový zvuk 7.1, který nabízí skutečně realistický zvukový zážitek. A to jak při poslechu hudby, tak při hraní her, kdy přijdou ke slovu výkonné 50mm reproduktorové jednotky s vibračními basy. Pro dojem z hraní je to dokonalý doplněk, vibrace sluchátek jsou skutečně perfektně vyladěné. Nijak neruší a skvěle dokreslují to, co se zrovna děje na vašem monitoru, ať už je to nějaká brutální akce z pohledu první osoby nebo automobilové závody. Pokud vyznáváte hutný zvuk s možností pořádného basování, nad GTX 383 zaplesáte radostí.

Opravdu stylový vzhled

Na první pohled GTX 383 zaujmou svým vzhledem. Pokud vyznáváte tradiční kulatý look sluchátek s konstrukcí čelenky a klasickou černou barvu, přijdete si na své. Skvěle vychytané je i příslušenství, které sluchátka mají. Samozřejmostí k hraní je mikrofon, který ovšem netrčí před obličej, ani zvednutý nahoru. Trust to u GTX 383 vyřešil šalamounsky: flexibilní mikrofon je svinutý v levém sluchátku a je možné ho buď vysunout do pozice pro použití, nebo zasunout zpět tak, že kouká jen hlava mikrofonu.

Do usb v počítači si píchnete connection box, který obsahuje zdířky pro sluchátka, mikrofon, ale i pro gamepad. Zároveň je tu spínač surround zvuku 7.1, který můžete mít buď spuštěný nebo vypnutý. Takhle digitální spojovací skříňka je na půlmetrovém kabelu a samotný kabel od sluchátek má potom dalších 1,25 m na délku, takže se můžete pohodlně otáčet na židli nebo vstávat, i když máte stolní počítač kousek dál od sebe.

Trust Gaming

zdroj: trust.com

 

 

Na kabelu od sluchátek máte potom po ruce ovládání hlasitosti, a to hned třikrát. Jedním kolečkem upravujete celkovou hlasitost přehrávaného zvuku, dalším máte možnost přidávat nebo ubírat basové vibrace, a posledním si řídíte ztišení mikrofonu. Všechno si můžete poladit, jak se vám zlíbí, a reagovat aktuálně na jakoukoliv situaci během hraní nebo poslechu hudby.

Sedí na každou hlavu

Další skvělou věcí je absence otravného adjustování sluchátek, aby vám seděla na hlavu. Plastová sluchátka, která posouváte sem a tam, se časem často ochodí a musíte s nimi pak hýbat pořád znovu. GTX 383 Dion vám sedí na hlavě měkkým polstrováním, skrz které se táhnou dvě ocelová lanka, která se vytahují sama, ať už je nasadíte na jakoukoliv hlavu, malou nebo velkou.

Možná se vám zdá, že to s vychvalováním přeháníme, je ale potřeba si uvědomit, že takto kvalitní sluchátka seženete za cenu, která by byla u prestižních značek klidně dvojnásobná. A to je dost podstatné, vzhledem k faktu, že hlavní cílová skupina – tedy hráči, často nejsou schopni vydat za pořádná sluchátka překotné tisícovky. Trust GTX 383 Dion 7.1 seženete za cenu 2300-2800 Kč, což je opravdu solidní. I pokud máte zájem kromě hraní u práce na počítači hlavně poslouchat hudbu, s GTX 383 rozhodně neuděláte chybu.

Technické parametry

  • Typ sluchátek: Headset, Náhlavní
  • Prostorový zvuk 7.1: Ano
  • Platforma: PC, PS4, XBox ONE
  • Ovládání hlasitosti: Na kabelu
  • Speciální vybavení: DAC převodník
  • Konektor: 3.5mm (TRRS)
  • Velikost měniče [mm]: 50
  • Frekvenční rozsah min. [Hz]: 20
  • Frekvenční rozsah max. [kHz]: 20
  • Impedance [Ohm]: 32
  • Citlivost [dB – SPL]: 113
  • Mikrofon: Nastavitelný

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herní novinky: Temnota, utrpení a beznaděj! Vyvražďování zombies ve State of Decay 2, průchod peklem v hororovém Agony a Londýn plný upírů v RPG Vampyr!

Recenze: Far Cry 5. Zachraňte americký venkov před vírou! Co nového můžete čekat od pátého dílu?