Výstřední Donald Trump jako hlava státu. Co ho dokáže vytočit?

Obama je mrtev, ať žije Obama! Ano, 45. prezidentem Spojených států se stal bouřlivák Donald Trump, který si už chystá trepky do Bílého domu. Ví Amerika, koho si vlastně zvolila?

Od roku 2015 nejvíce skandální bytost…. „Jmenuji se Trump, Donald Trump.“ (Ten, co tak rád tweetuje.) Čím obohatil svět ještě před tím, než se pustil do boje o prezidentské křeslo, na které si už podruhé dělala zálusk Hillary Clinton? Jedna perla střídala druhou!

„Spojené státy se staly skládkou problémů někoho jiného,“ prohlásil hned po přijetí nabídky na předsednictví v Trump Tower v New Yorku v červnu 2015. Možná měl pravdu, možná ne, ale v každém případě diplomacii by vyučovat nemohl.

S upřímností nejdál dojdeš?

4. července se na svém profilu vyjádřil směrem k republikánovi a zároveň synovi George W. Bushe Johna Ellise „Jeb“ Bushe slovy, že „Jeb Bush má rád nelegály kvůli svojí manželce.“ Reagoval tak na mexický původ Bushovy životní partnerky Columby Gallo. Příspěvek však později odstranil.

Možná nechtěl být středem útoku, protože i Trumpova manželka Melania není rozená Američanka. Pochází totiž ze slovinské Sevnice a americké občanství získala díky procesu naturalizace až v roce 2006, tedy po svatbě s Donaldem 22. ledna 2005. Ostatně, sláva to byla pohádková.

Kdeže loňské sněhy jsou?

Však tehdy přítomná demokratická senátorka Hillary Clinton po boku Billa jistě vzpomíná, jak slyšela serenádu Just the Way You Are od Billyho Joela. Teď se dočká maximálně tak vztyčeného prostředníčku z okna Bílého domu. Tam si teď bude hovět nejen Melania, ale i její vyvdaná dcera Ivanka Trump, která je výsledkem bývalého vztahu Donalda a naší české modelky Ivany Trump rozené Zelníčkové – stejně jako její dva bratři.

Však Donald taky není žádný troskař. Se svojí současnou partnerkou má ještě jednoho syna. A vypadá to, že jeho Melania je nejen pěkná, ale i oddaná, což se v očích voličů odrazilo jako závist nad vyhranou loterií.

Světový mír. A taky křeslo první dámy

Když se jí v roce 1999 pisálci z New York Times ptali, jak by se zachovala, kdyby se někdy stala první dámou, odpověděla, že by byla velmi tradicionalistická – třeba jako Jackie Kennedy. Tak na to jsme zvědaví! Třeba bude mít větší cit pro takt…  V podání jejího manžela se totiž některé věci zdají být, ehm, až příliš dvojsmyslné.

Z bohatého ještě bohatším

Po oznámení kandidatury na post prezidenta Trump prohlásil, že je opravdu bohatý. „Ukážu vám to během vteřiny,“ dodal a uvedl příklad. „Mám rád Čínu. Prodal jsem byt za 15 milionů dolarů někomu z Číny. To se mám rád, co?“ (Má. Forbes odhaduje jeho majetek na 3,7 miliard USD.) Agentura Reuters tohle prostě nemohla nešířit dál. Na některé věci a výroky se jednou provždy nezapomíná.

Asi jako na ten, kdy se 16. dubna tohoto roku na tolik oblíbeném Tweetu objevil příspěvek: „Pokud Hillary Clinton nemůže uspokojit svého manžela, myslí si snad, že může uspokojit Ameriku?“ Příspěvek byl rovněž odstraněn, čímž se Donald odlišuje od našeho Miloše Zemana.

Volba mezi prasečí a ptačí chřipkou

Ten, když už něco řekne, tak to komentuje slovy, že výrok myslel jinak. U Miloše jsme na tohle dávno zvyklí, nicméně zvolení Donalda Trumpa po anglickém brexitu patří mezi největší politická překvapení tohoto roku. Co na to říkáte právě vy? Donald ano, nebo Donald, který se podle médií chová neslušně k ženám, ne? Pojďte pod článek napsat svůj názor!

Víte, že…

V kalifornské Azuse se 8. listopadu před půlnocí SEČ u jedné z volebních místností střílelo. CNN uvedla, že zemřel jeden člověk, další tři jsou zranění, z toho dva jsou v kritickém stavu. Střelec podle dostupných informací spáchal sebevraždu. Koho chtěl volit, se pochopitelně neví…

V každém případě je to poprvé, co se Donald bude stěhovat do kvartýru po afroamerické rodině.

Autor: Merlin