2016: víme, jaká auta uvidíte v Ženevě

Za necelý měsíc začíná největší svátek motoristických nadšenců v Evropě. Autosalon v Ženevě 2016. Pokud máte volno, jeďte tam!

Auta v Ženevě

Celý rok je Ženeva naprosto mrtvé město. Vlastně je to takový Bruntál Švýcarska. Na pár dní v roce se z něj stane pupek Švýcarska. Přijedou sem desítky tisíc lidí a automobilky utratí miliony za to, aby zde mohly ukázat svá nová auta. Buďte u toho! Hotel za rozumný peníz už teď neseženete, ale přímý let z Prahy do Ženevy se Swiss Air Lines ano. Zpáteční letenka vyjde do desítky, kromě vstupenky už za nic jiného nezaplatíte ani kačku. Autosalon totiž probíhá hned u letiště. Vysednete z letadla a do 15 minut stojíte na výstavišti.

Na jaká auta se vlastně můžete v Ženevě těšit? Spoustu už toho víme!

Škoda Kodiaq

O Škodě Kodiaq jsme vám už psali. Fanoušci už připravili různé rendery toho, jak bude vypadat. Ale teprve na začátku února vypustila Škodovka oficiální render z čeho bude Kodiaq vycházet. Vzhledem k tomu, že jsou to zatím jen skici, je třeba počítat s tím, že v Ženevě bude koncept, až na konci roku uvidíme finální verzi. Koncept tak bude lehce futuristický, ale uděláme si dobrý obrázek o tom, jaký Kodiaq bude. Prý má být obrovský!!!

Jaguar F-TYPE SVR

Jaguar představí hodně ostrou kočičku. Model SVR je prvním autem, za jehož vývojem stojí zcela nové oddělení Jaguaru – Special Vehicle Operations. Pokud chcete zatraceně ostré auto, které to pomaže rychlostí až 320 km/h, zastavte se u stánku Jaguaru, budou mít pro vás vhodný model. Před pár dny Jaguar zveřejnil oficiální video, na kterém SVR poodhaluje. No, bude to asi moc hezké svezení.

Opel GT

Pokud neznáte legendární Opel GT, tak si dejte facku! No dobře, možná to není zase tak proslulé sportovní auto, které neudělalo v našich zemích díru do světa, ale špatné rozhodně nebylo. Opel zvažuje, zda pokračovat v tradici a přijít  s moderním konceptem „babolepa“. A právě v Ženevě chce ukázat, jak si představuje moderní sporťák. Tak když tu budete, zajděte k Opelu a řekněte, že takové auto si hned koupíte. Bude sranda 🙂

Jako fakt, tohle je Opel!

Jako fakt, tohle je Opel!

Porsche 718 Boxster

Tak jako vždy, když přichází zcela přepracované Porsche, jsou skalní fanoušci zklamaní, zneuchucení a „tohle si určitě nekoupí“. A nakonec stejně vždycky koupí, protože nové auto je zase o kus lepší, než to staré. Čeká stejný vývoj i 718 Boxster? Uvidíme v Ženevě. Pravdou je, že vyřazení šestiválců a nahrazení je čtyřválci, byť s výkonem až 350 koní zaskočilo i mě, starého pragmatika. Tady přeci nejde jen o výkon, ale také o pocit. No, uvidíme na vlastní oči.

Ferrari FF

Někteří fanoušci Ferrari ještě teď nerozdýchali představení modelu FF, přestože je mezi námi už 5 let. Pohon všech kol? Plnohodnotná místa pro 4 osoby? No dobře, není to typické Ferrari. Po pěti letech chystá rudá automobilka zásadní změny. Jen doufáme, že pod kapotou zůstane 12 válců, jako je tomu dosud. Šeptá se o tom, že výkon vyskočí až na 700 koní. Na infotainmentu v interiéru prý Ferrari spolupracovalo s Applem, tak uvidíme, jak se jim to povedlo. Nové fotky ještě nemáme, tak se pokochejte současným FF. Na premiéru si bude třeba počkat.

Současný model už není nejmladší.

Současný model už není nejmladší.

Elektrický Spyker

Jednu dobu to už vypadalo, že nizozemský výrobce supersportů to zabalí a skončí v propadlišti dějin. Jenže se otřepal a už v Ženevě představí něco nového. Zatím nevíme co, ale víme, že spolupracuje se společností Voltavolaré. Volta co? Ano, Volta, jako že Alessandro Volta, tedy elektřina. Tahle společnost totiž vyrábí letadlo na elektriku. No dobrá, není to úplně tak, že byste do letadla připojili kabel a letěli, má malý spalovací generátor, který elektřinu vyrábí, ale zpět ke Spykeru. Právě tohle by mohla být cesta nového supersportu, ve stylu automobilů Tesla. Připravit elektromobil s výkonem přes 700 koní nebude problém, takže myslím, že se máme na co těšit. Elektrická auta přeci jen budou zábavná!

Skyper uměl hezká auta!

Skyper uměl hezká auta!

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejočekávanější auta roku 2016

Automobily na CES 2016. Co se chystá?