Viber vylepšil svůj chat přidáním nových funkcí pro sdílení obsahu a personalizaci. Které to jsou?

Viber, jedna z předních globálních aplikací pro zasílání zpráv, představila nové a inovativní rozšíření svého chatu. Díky němu jeho jedna miliarda registrovaných uživatelů může využít zcela nové možnosti, jak se vyjádřit a snadno spravovat své konverzace.

Viber a novinky

Nové rozšíření chatu, které bylo původně oznámené již v prosinci 2016, obohacuje konverzace uživatelů bez nutnosti přepnutí do jiné aplikace – počínaje okamžitým vyhledáváním a sdílením GIFů a videí na YouTube až po streamování skladeb ze Spotify, sdílení informací o restauracích z Yelpu, stejně jako množství dalšího obsahu.

Nové rozšíření chatu zahrnuje následující funkce:

Viber Shouts

Jde o nový zábavný způsob, jehož prostřednictvím mohou uživatelé Viberu sdílet zprávy psané na různobarevném pozadí, což se hodí zejména pro důležité novinky, které chceme, aby vynikly mezi ostatními zprávami. Již při spuštění funkce je aktuálně k dispozici více než 20 variant bublinového pozadí pro zprávy, přičemž další varianty budou následovat v budoucnu pro globální i místní trh.

Oblíbené

Je nové užitečné rozšíření chatu, které uchovává všechny vaše oblíbené a důležité GIFy, odkazy a videa na YouTube na jednom vhodném místě. Uživatelé mohou neomezeně klikat na kterýkoli GIF, odkaz nebo video z YouTube, který obdrželi v rámci Viberu a uložit jej do svých Oblíbených. Později se k nim mohou snadno vrátit pomocí tohoto rozšíření chatu, a to napříč různými konverzacemi na Viberu. Taktéž je mohou okamžitě sdílet jediným kliknutím.

Poloha

Představuje nový bohatý zážitek umožňující sdílení vašeho aktuálního umístění a přístupu k relevantním informacím o zajímavých místech poblíž, které můžete okamžitě sdílet v chatu. Nová zpráva o poloze obsahuje praktické tlačítko pro otevření konkrétního místa v navigační aplikaci, kterou si uživatel sám zvolí. V zájmu ochrany soukromí je tato funkce povolena pouze uživatelům, kteří udělili

Viberu přístup ke své poloze. Poloha je požadována pouze tehdy, když uživatelé aktivně kliknou na danou funkci s úmyslem sdílet svou polohu se svými přáteli.

Propojení se zajímavými partnery

Od svého založení Viber postupně navázal spolupráci na globálním i místním trhu s více než 20 partnery, kteří tvoří obsah v rámci různých rozšíření chatu. Jde například o GIPHY a Tenor pro GIFy, YouTube pro online video, Spotify pro streamování hudby a dalšími pro zpravodajství, zábavu, sport a jídlo. Během uplynulého roku uživatelé Viberu přistupovali k různým rozšířením chatu ve více než 4,5 miliardách případů. To z něj dělá jeden z nejrychleji rostoucích způsobů komunikace v rámci aplikace.

Rozšíření chatu Viber Shouts, Oblíbené a Poloha budou nasazeny postupně po celém světě a budou k dispozici v mobilní aplikaci Viber pro iPhone a Android.

Viber a budoucnost

“Viber neustále usiluje o obohacování komunikačního zážitku pro lidi, kteří jej tak vášnivě používají po celém světě. Představení našich tří nových a inovativních rozšíření chatu je v souladu s naší strategií, jak zachovat Viber silným a expresivním nástrojem. Ten nabízí zajímavé způsoby chatování v různých stylech a formách. Těší nás, že tato rozšíření chatu spolu s naším nepřetržitým úsilím o jednoduchost a ochranu soukromí budou i nadále dělat z Viberu jedinečnou a výjimečnou zkušenost pro každého,”  říká Djamel Agaoua, CEO ve společnosti Viber.

O platformě Rakuten Viber

V Rakuten Viber propojujeme lidi – bez ohledu na to, kdo jsou nebo odkud jsou. Naše více než 1 miliarda uživatelů po celém světě má přístup k řadě funkcí. Těmi

jsou například individuální chaty, videohovory, skupinové zprávy nebo novinky a diskuse se svými oblíbenými značkami a celebritami. Uživatelům nabízíme všechny potřebné nástroje, aby se mohli bezpečně vyjadřovat. Viber je součástí Rakuten Group, světového lídra v oblasti elektronického obchodování a finančních služeb. Připojte se k Viber ještě dnes a vychutnejte si nejlepší komunikační zážitek na světě.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší letošní aplikace pro Android? Google vyhlásil ocenění!

Hubneme s technikou – které aplikace potřebujete pro pořádný sixpack?