Valentýnské menu made in doma. Čím ji překvapit?

Soumrak svádí ke hříchu… Zvlášť teď o sobotě… Na tento den letos připadá svátek zamilovaných, tak se pochlapte a ukuchtěte té svojí mňamku, na kterou bude léta vzpomínat! Odměna bude sladká!

Valentýnská večeře doma

I když si o růžovo-červeném dni plném lásky a romantiky myslíme svoje, chápeme, že jsou i tací, kteří na svoje partnerky chtějí udělat dojem – bez keců. Pokud patříte mezi ně, tak jistě víte, že máte dvě možnosti.

Pozvat tu svoji do restaurace na nějaké to sladkobolné meníčko, nebo se vrhnout do jámy lvové, hodit na sebe zástěru a pokusit se spáchat super véču v domácích podmínkách.

Koneckonců, právě tenhle nápad možná bude vaší drahou polovičkou ohodnocen ještě lépe, než když za hostinu vypláznete tisícovku. A co vařit? S tím si hlavu nelámejte. Máme tip. Od té nejpovolanější. Jmenuje se Isabel Allende, je to horkokrevná americká požitkářka, která sex vždy a za všech okolností spojuje s jídlem. A některé její rafinované recepty jsou opravdu k zakousnutí. Ostatně, posuďte sami…

Valentýnské menu o čtyřech chodech, z nich některé s klidným svědomím můžete vynechat…

1. Sexy rozjezd: Afrodiziakální švestky

Ingredience: 6 sušených švestek bez pecek (k sehnání ve zdravé výživě nebo supermarketu), ½ šálku suchého bílého vína (nebo sherry, které najde uplatnění při přípravě dalšího chodu), 1 lžíce sekaných oříšků, špetka muškátového oříšku, 3 tenké plátky slaniny

Příprava: Švestky namočte do vína na několik hodin, poté je osušte ubrouskem, naplňte je směsí oříšků ochucených muškátovým oříškem. Plátky slaniny podélně rozkrojte a do vzniklých proužků švestky zabalte. Výtvor zapečte v troubě 8-10 minut na 190 stupňů.

2. Polévka na zahřátí: Bujon se sherry

Ingredience: 3 šálky masového vývaru (bujonu), 4 lžíce vařené rýže, 1/3 sherry, ½ lžičky kari koření, 1 lžíce rozinek, pár kapek omáčky tabasco

Příprava: Rozinky namočte na půl hodiny do sherry, vývar povařte s kari kořením a nakonec přidejte rýži a tabasco. Pro vlastní povzbuzení ještě před podáváním do talíře rozklepněte syrové vejce, ať jste připraveni na všechno!

3. Hlavní chod: Valentinská slepice (ano, s měkkým i, ale to na kvalitu vaší erekce nemá vliv)

Ingredience: Prsíčka z mladé slepice, 1 lžíce mouky, 1 lžíce másla, ½ šálku smetany, ½ šálku horkého vývaru, ¼ šálku pražených arašídů, 1 žloutek, ½ lžičky worcesterové omáčky, 1 lžíce vařené sekané papriky, 4 lžíce čokoládového likéru, ½ lžičky omáčky chilli

Příprava: V hrnci smíchejte máslo s moukou, po zezlátnutí přidejte smetanu a vývar a metličkou rozmíchávejte případné žmolky. Do omáčky vložte osolená a opepřená prsíčka rozříznutá na čtvrtky. Vařte půl hodiny pod pokličkou na mírném ohni a občas porce obracejte. Poté odstavte z ohně. Žloutky rozmíchejte v trošce mléka, přidejte je do omáčky společně s paprikou, čokoládovým likérem a worcesterem. Povařte dalších 10 minut na mírném ohni. (Toto jídlo se obejde bez přílohy, ale podáním vařených či ještě lépe pečených brambor ve formě dukátků nic nezkazíte.)

4. Dezert: Polibek… (Beztak už se do ní nic nevejde…)

A jak to letos máte vy? Vaříte vy anebo kuchař v nejbližší restauraci?

Zdroj: Isabel Allende, Afrodita, Pojednání o vášních, chutích, půvabech a prohřešcích lásky

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Překvapte ji a uvařte podle mistrů

5 způsobů, jak jí polichotit zadarmo