Ukázka Star Wars s odkladem, kdo bude režírovat Batmana… Co víme dál ze světa filmu?

Zásadní změny v nedávné době otřásly základy víry a nadšení dvou obrovských fanouškovských základen. První z nich se týká Star Wars. Po poslední novince se zveřejněným podtitulem osmého dílu leckdo očekával také ukázku. Ta ale pravděpodobně nevyjde dřív než v dubnu. Odklad čeká nejspíše i na restart filmové série Batmana. Režisér prvního dílu Ben Affleck totiž odstoupil od vedení natáčení. Na závěr si tak k odlehčení dáme dvě ukázky z pohádky Kráska a zvíře a pátých Transformers.

Traileru na Star Wars se nedočkáme až do dubna

Není to tak dlouho, co studio Lucasfilm spolu se studiem Disney uveřejnilo podtitul osmé epizody Star Wars, The Last Jedi. Co chvíli tak od té doby můžete na internetu narazit na nejednu teorii o významu názvu, nebo dokonce na mnohé podvodné, fanoušky vytvořené ukázky. Co ale bude s tou skutečnou? K tomu měl konečně co říct prezident Lucasfilmu Kathleen Kennedy. Ten , což nebude dřív než na jaře. Americký Super Bowl z posledního víkendu nás bohužel nepřesvědčil o opaku. Někdo stále doufá v to, že uveřejnění ukázky bude spjaté s premiéru Disneyho hrané pohádky Kráska a zvíře. Nejpravděpodobnější je možnost, že se prvního traileru k Poslednímu Jedi dočkáme při oficiálních Star Wars oslavách, které se budou mezi 13. a 16. dubnem v Orlandu. Tak snad se čekání vyplatí.

Ben Affleck položil režírování jeho Batmana

Nenadálá změna a odklad potkala také nadšence kolem DC Universe a jedné z jeho nejznámějších postav, Batmana. Toho si v nadcházejícím sólo snímku určitě střihne Ben Affleck, který stojí také za produkcí celého filmu. Režisérského křesla se však nedávno zřekl ve prospěch jeho hereckého výkonu v roli Batmana. Dle jeho vlastních slov je důležité, aby fanoušci, pro které jsou tyto komiksové postavy téměř až jejich životní mantrou, dostali to nejlepší, v co by mohli doufat. K tomu bohužel nezvládne ve filmu současně hrát hlavní roli a k tomu režírovat. Proto se studiem Warner Bros., které v jeho rozhodnutí stojí plně za ním, shánějí nového režiséra. Podle magazínu Variety byl na seznamu jmen mezi prvními také Matt Reeves, který momentálně dotahuje svůj projekt Války o planetu opic, nebo Ridley Scott, kterého snad ani není třeba příliš představovat.

Pár týdnů jsme tak byli napjatí, kdo v novodobém souboji titánů zvítězí. Nyní je to ale právě Reevesovo vyjádření, které se šíří po internetu. Dle svých slov je velmi nadšený. Batman byl jeho hrdinou od ranného dětství a je poctěný tím, že může rytíře v kápi v novém obsazení vrátit na stříbrná plátna. 

Produkce tak ale zatím odložila datum premiéry Batmana na neurčito, nic jiného se ovšem nemění. Proti Affleckovi v kápi hrdiny stane Joe Manganiello jako Slade Wilson, takže se stále můžeme těšit na epický duel. I Ben sám nedávno fanoušky na svém Twitteru ujistil fotkou v tom, že Batmanovu jeskyni stále neopustil, naopak se urputně připravuje na nadcházející souboj.

Disneyho předělaná Kráska a zvíře vychází s finální ukázkou

Další z  pohádkových klasik studia Disney míří do kin. Před dvěma roky to byla Popelka s herečkou Lily James v hlavní roli. Tentokrát na plátnech zazáří tvář herečky Emmy Watson, pro kterou bude Kráska a zvíře výtečnou příležitostí k vybočení ze zajetých kolejí jejího stereotypního spojování s rolí Hermiony z Harryho Pottera. Z finální ukázky pohádky můžeme říct, že herečka skutečně chytila příležitost za pačesy. Postava princezny Belly je v jejím podání mladá, sebejistá a inteligentní žena, která má reálnou šanci na to, aby Dana Stevense s tváří Zvířete vysvobodila z jeho šeredného prokletí. Situaci rozhodně neulehčí masa naivních a sebestředných vesničanů v čele s Lukem Evansem, která si zahraje narcise Gastona. Těšit se ale můžeme i na nové postavy, kterými chce režisér Bill Condon vykrášlit původní příběh. K tomu přibydou i nové písně, které rozezní sály našich kin již 16. března.

Mezitím se k nám ale ještě asi dostane pár lákadel. Mezi první z nich hned můžeme zařadit ochutnávku jedné z výše zmiňovaných písní. Nezazpívá nám ji někdo jiný, než samotná Emma Watson, tak posuďte sami, zdali bude stát za to jít za tři týdny do kina na novou filmovou adaptaci jedné z základajících klasik od Walta Disneyho.

Ženy a slečinky v Marvelu.  Johansson je připravená na stand-alone Black Widow, Reynoldsovi se píše scénář k Deadpoolovi

Poprvé jsme ji spatřili v druhém Iron Manovi z roku 2010, ve kterém si i bez jakýchkoliv schopností, pouze s tréninkem a především tváří Scarlett Johansson získala řadu fanoušků a nejspíš i ctitelů. Od té doby to táhne s partou superhrdinů dál, a právě její sólový snímek spolu s Hawkeyovým jsou častým tématem diskuzí. Není už na to opravdu čas? V roce 2018 se představí na plátnech Evangeline Lily jako Wasp a o rok později zase Brie Larson jako Captain Marvel. Herečka je dle svých vlastních slov připravená. Už o tom prohodila řeč i s Kevinem Feigem, který je jedním z producentů Marvelových filmů a na rok 2020 dokonce výkonným producentem dvou ze tří toho roku plánovaných filmů. Zatím nikdo neupřesnil, jakých, když ale Scarlett popsala jejich spolupráci s Kevinem jako kreativně velmi sehranou, přičemž jsou si oba jistí v tom, že charakter má již opravdu na čase…. Tak si zkusme sami odhadnout, jestli by jedním z těch dvou filmů opravdu nemohl být o Black Widow. 

No a Deadpool 2? Preprodukce snímku je popotahovaná pro fanoušky až tak nesnesitelně, že se ani Reynolds, který dříve chystal upoutávky na vlastní pěst, zatím neodvažuje cokoliv honit. Ohledně obsazení role padoucha je stále nejisto, de facto se asi neví, zdali půjde o Cablea nebo Domina… Zvrat ale nedávno nastal, když se scénáře chopil Drew Goddard, který má na svědomí například výtečného Marťana, produkoval a psal některé epizody Daredevila a je výkonným producentem očekávaných The Defenders. Dalo by se tak říct, že komiksy od Marvelu musí mít pročtené horem spodem, a psaní by mu tak mohlo jít od ruky. Tak snad již brzy dostane Ryan Reynolds nějakou příležitost k dalšímu ze svých výtečných upoutávkových spotů… těšíme se!

Tak co říkáte na nové filmové ukázky, a především asi změny v produkci a postprodukci Star Wars a Batmana? 

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmový speciál: Super Bowl ukázky a Novinky v jednom

Dvacítka nejočekávanějších filmů pro rok 2017