Troje NEJ boty do sychravého počasí!

Nepodceňujte své obutí. A to nejen na svých čtyřkolých miláččích. I vy byste měli na podzim vytáhnout boty, které nejen zahřejí a odolají kalužím, ale také vypadají jedním slovem DOBŘE! Ne nadarmo se říká, že boty o člověku napoví často více než pohled do tváře.

Šněrovací

Klasické kotníčkové šněrovací boty nevychází z módy. Ideálně volte kožené, ale nezapomínejte na pravidelnou péči. Rockerům sednou boty s prošívanou špičkou, milovníkům trendů ty se zajímavými aplikacemi, ohrnutím. Nezávislákům třeba zase outdoor styl. Obecně se tento typ bot hodí k ležérnímu stylu. Zkuste k nim obléct třeba vypasované džíny.

Chelsea neboli perka

Oblíbila si je britská královna, ale jsou i nedílnou součástí kolekcí pánských. Kotníčkové boty s gumou se hodí k elegantnímu stylu. Prodáte je s klasickými kalhotami, ale nic nezkazíte ani nesmrtelnými džínsy.

Tenisky i na zimu

Nehodláte se ani v chladném počasí vzdát oblíbených conversek? Kupte si je v kožené a nepromokavé verzi. Podobný typ bot seženete i do jiných značek, pokud neradi podléháte jen jedné značce. Komu ,,zimní“ tenisky sednou? Mladistvým typům, mužům vyznávajícím nenucenost.

*****

Nezapomínejte na správnou péči!

Aby vaše boty přečkaly bez úhony aspoň jednu sezonu, dejte jim, co potřebují. Řiďte se jednoduchými pokyny:

  1. Kdykoliv jsou promočené, nechte je důkladně vyschnout! Ideálně je natáhněte na napínáky, aby neztratily tvar.
  2. Kožené boty pravidelně ošetřujte přípravkem k tomu určeným. Nanášejte ho houbičkou, případně hadříkem. Rozleštěte jemným kartáčem.
  3. Boty v chladném období ošetřujte i impregnací, aby se vám nenamočili při prvním náhodném šlápnutí do kaluže.

 

 

Jaké boty nejčastěji nosíte na podzim vy?

Autor: duš

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Inventura šatníku. Co musí jít okamžitě pryč?

TOP 7 trendů pro tuhle zimu