Triky profesionálních zlodějů aut. Jak se proti nim bránit?

Zloději aut jsou stále vynalézavejší v hledání způsobu, jak si vaše auto přivlastnit. Jaké jsou oblíbené způsoby jejich krádeží a jak se proti nim účinně bránit?

Použití zařízení Zieh Fix

Toto zařízení využívají v nouzových případech hasiči či klíčové služby. Pomocí něj se bez poškození dá vyjmout celá válcová složka zámku.

Využití diagnostického přístroje

Jde o často využívaný nástroj zlodějů. Pomocí něj umí zloděj velmi jednoduše deaktivovat imobilizér, nastartovat a tím pádem i odjet s vaším autem.

3. Výměna řídící jednotky

Pokud řídící jednotka vyrobená z dílů jiného auta je vhodně přeprogramovaná, dá se pomocí ní nastartovat stejný model auta.

4. Použití atrapy klíče

Atrapu klíče si zloději velmi jednoduše umí vyrobit například ze dřeva. Chce to sice trochu šikovnosti, ale v konečném důsledku jde o velmi efektivní nástroj, který je navíc při silniční kontrole relativně nenápadný, protože auto nebude mít poškozenou spínací skříňku.

5. Použití polského klíče

Klasika mezi zbraněmi zlodějů, kteří ho využívají skoro na každý typ automobilu. Působením páky klíče lze uzamykací mechanismus přetočit, co zručný zloděj zvládne za méně než půl minuty.

Jak se bránit?

Jak si tedy uchránit své vozidlo před tím, aby vám nezmizelo z parkoviště před domem, když zloději obejdou snad každý systém? Jeden způsob známe. Ten se zlodějům prolomit nepodařilo, i když se o to pokoušeli ve více než 500 případech. Úspěšní však nebyly ani jednou. Jde o zabezpečovací systém VAM, což je unikátní 6-cestný elektromechanický zabezpečovací systém, který vyvinula a patentovala společnost VAM system. Je výjimečný tím, že dokáže najednou blokovat v autě až 6 věcí. Vaše vozidlo tak nebude možné napadnout rušičkou GPS / GSM / GPRS signálu ani čtečkou kódů či dálkových ovládání.

Nebude možné ani:

• vyměnit spínací skříňku,

• vyměnit řídící jednotku motoru,

• vyměnit palubní desku,

• použít duplikát klíče.

Tento jedinečný systém byl vyvinut před více 18 lety a dlouho byl zkoušen proto, abyste si mohli být opravdu jisti, že vaše vozidlo bude perfektně chráněno. Více o zabezpečovacím systému VAM a jeho výhodách pro vaše auto si pozorně přečtete na: www.vamsystem.cz.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 největší krádeže uměleckých děl ve 20. a 21. století

6 pádných argumentů, proč je bezpečnostní systém v autě dobrý