TOHLE SE VÁM STANE V MNICHOVĚ!

Mnichov je pěkně velký město. Stát se tu může opravdu všechno, stejně jako třeba v Praze nebo kdekoli jinde. Ale tohle? To se vám může přihodit jen v Mnichově.

Tohle se vám stane jen v Mnichově

Oktoberfest

Co lepšího se může Čechovi přihodit, než že zažije největší pivní festival na světě. Během 16 dnů jej každé září navštíví víc než 6 000 000 návštěvníků. Zábava to pravda není nejlevnější, ale zážitek stoprocentně jedinečný a jinde neopakovatelný. A zapomeňte na to, že by vás někdo naléval patoky. Bavoři pivo vařit umějí. Odkud si myslíte, že přišel první sládek do Plzně? Z Českých Budějovic ne! Snad vám jako motivace bude stačit, že 30% roční produkce bavorských pivovarů (a že jich není málo) je spotřebováno právě na této akci!

Cyklofašisté

Název může znít pejorativně, ale opak je pravdou. Mnichov je cyklistickým rájem a místní toho náležitě využívají. Čech nezvyklý na přítomnost cyklostezek i na nejnečekanějších místech města tak nejednou uskakuje před horlivě zvonícím cyklistou. Po chvíli si můžete připadat dokonce jako štvaná zvěř, ale je to celé o tom, že kolo je v Mnichově zkrátka pojem. A pokud si myslíte, že když do Mnichova vyrazíte teď, s tímto jevem se nesetkáte, šeredně se pletete. Mnichovský cyklista se nezastaví před ničím. Sníh a mráz? Zkrátka nezájem. Jedu!

U – Bahn, S – Bahn? Zabloudíte tak či tak!

Hromadná doprava v Mnichově je perfektní. 103 km a 100 stanic metra (U-Bahn), 442 km a 150 stanic nadzemní elektrické dráhy (S – Bahn). Některé stanice jsou společné pro oba typy vlaků, páteřní stanice pro všechny linky U-Bahn i S-Bahn. Pro našince tak není nic jednoduššího než zabloudit. Stačí zaměnit U za S rázem se vezete úplně jinam, než jste chtěli. Zejména stanice v blízkém okolí hlavního nádraží (které je centrálním dopravním uzlem hromadné dopravy v Mnichově) jsou pro neznalce vskutku adrenalinovým zážitkem. Propracovanost systému je však ve skutečnosti perfektní! Jen se vyznat!

Autor: redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Neešílenější jídla podavaná v restauracích. Dáte si?

Repráky: Vyznáte se v nich?