TEPfactor se svými partnery pořídí terénní sanitku pro Ostrov Naděje v Keni! Více než polovinu potřebné částky věnovala Pojišťovna VZP

Již na jaře se spojili obecně prospěšná společnost Centrum Narovinu a zábavní centrum TEPfactor v Chotilsku na Slapech s cílem zajistit potřebnou terénní sanitku pro ostrov Rusinga v Keni. Víc než polovinou potřebné částky přispěla Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP). Pojišťovna VZP, a. s., přispěla částkou 230 tisíc korun, přičemž speciálně upravená terénní sanitka stojí zhruba 450 tisíc korun. Nyní se potřebnou částku podařilo dát dohromady.

sanitka pro Keňu

Dalšími finančními partnery se stali škola Dino Schools of Prague, která díky aukci obrázků dětí získala příspěvek 120 200 Kč, Mercuria laser game, DAGO, s.r.o., Premium Fashion Brands a další. „Jsme vděčni Pojišťovně VZP, a. s. a dalším partnerům za štědrou podporu, která nám umožní co nejrychleji splnit náš cíl a poskytnout obyvatelům komunitního centra přístup ke kvalifikované lékařské péči,“ řekl Jan Daneš, bývalý ředitel TEPfactor v České republice.

Proč Keňa a Ostrov Naděje?

Centrum Narovinu buduje na ostrově Rusinga na Viktoriině jezeře od roku 2003 soběstačné a trvale udržitelné komunitní centrum nazvané „Ostrov Naděje“. Cílem projektu je přispívat k řešení problémů života komunity na ostrově. Projekt zahrnuje výstavbu a zajištění provozu centra, v jehož rámci funguje sirotčinec, mateřská školka, základní a střední škola, zdravotní centrum, vzdělávací centrum s knihovnou a farma. Do komunitního centra denně dochází 500 dětí a domov v něm našlo již 90 úplných sirotků.

VZP se rozhodla pomoci dobré věci

Zdravotní klinika Ostrova Naděje poskytuje pouze základní péči, má laboratoř a porodní sál. Její personál zajišťuje péči pacientům s HIV a tuberkulózou, prevenci a vakcinaci. Není zde ale operační sál, ani specializovaní lékaři. „Nejbližší nemocnice, která je schopná zajistit kvalifikovanou lékařskou péči je vzdálená 50 kilometrů. Transport pacientů bez tomu uzpůsobené sanitky je velmi komplikovaný a často bohužel končí tragicky. Proto je pro nás zajištění terénní sanitky nesmírně důležité a velmi si pomoci TEPfactoru a všech partnerů vážíme. Nová sanitka přispěje k záchraně lidských životů a usnadní dosažitelnost kvalitní lékařské péče pro ty, kteří ji potřebují,“ říká Dana  Feminová z Centra Narovinu. „Společenská odpovědnost je součástí naší firemní kultury a podpora přístupu k lepší zdravotní péči je naše každodenní role. Proto jsme se rádi stali partnerem dobré myšlenky,“ uzavírá Mgr. Jarmila Bílková, marketingová manažerka Pojišťovny VZP, a.s.

Centrum Narovinu

Centrum Narovinu se zaměřuje na rozvojovou spolupráci s cílem zlepšení vzdělávání, zdravotní péče a celkové životní úrovně v Keni. Mezi další priority patří přispívání k vytváření tolerantní multikulturní společnosti, zvyšování veřejného povědomí o situaci v rozvojových zemích a prevence diskriminace a rasismu v naší společnosti. Centrum Narovinu spolupracuje na kampani Česko proti chudobě. Počátky činnosti Centra Narovinu sahají do roku 1995. V současné době představují hlavní náplň aktivit Centra Narovinu projekty zahraniční rozvojové spolupráce v Keni a globální výchovy v České a Slovenské republice. http://www.centrumnarovinu.cz.

Více o TEPfactoru

TEPfactor je dobrodružná hra společnosti TEPfactor zaměřená na týmovou spolupráci, adrenalin, dobrodružství, zábavu a výzvu za pět let zocelila už přes 200 tisíc nadšenců a utužila tisíce pracovních a sportovních kolektivů, školních tříd a rodin. Myšlenka otevřít zábavní centrum ve stylu televizní show Pevnost Boyard napadla majitele a zakladatele Tomáše Chrousta před osmi lety. Další tři roky trvalo, než se ujasnilo, jak by měl projekt vypadat a než se sehnaly potřebné peníze. V srpnu 2012 pak bylo otevřeno první centrum TEPfaktor v Chotilsku na Slapech. Koncept s 21 úkoly, barem a pláží se postupně rozrostl také o konferenční centrum a ubytovací prostory a počet úkolů zaměřených na logiku, trpělivost, paměť, zručnost a fyzickou kondici vzrostl na současných 25. www.tepfactor.com

Aktivity a hisorie VZP

Pojišťovna VZP, a. s., je univerzální neživotní pojišťovna. Od roku 1994 byla součástí VZP ČR, po vstupu Česka do Evropské unie v roce 2004 působí samostatně. Poskytuje cestovní pojištění, pojištění majetku a odpovědnosti, občanů, podnikatelů, zdravotnických zařízení, pojištění profesní odpovědnosti a majetku lékařů a farmaceutů, pojištění běžné občanské  odpovědnosti, úrazové pojištění, komerční zdravotní pojištění cizinců a další pojistné produkty. Jediným akcionářem je Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky. V roce 2017 dosáhla předpisu pojistného ve výši 492 mil. Kč, v dubnu 2018 navýšila základní kapitál na 308 mil. Kč. Více informací o PVZP najdete na www.pvzp.cz.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TEPfactor: český zábavní koncept otevřel první zahraniční pobočku v Dubaji!

Unikátní firemní challenge. Chcete přispět na dobrou věc? Máte možnost! Pojďte si zkusit TEPfactor!