Svatební fotograf čelí vážnému obvinění. Místo nevěsty fotil ňadra družiček!

Pozvat si profesionálního fotografa na svatbu? Sice drahá, ale běžná praxe. Jenže co když se z umělce vyklube jedno velké prase? Pak je to problém, který může skončit až u soudu!

Dave Kilcourse z britského Manchesteru je svatební fotograf, který si své služby cení v přepočtu na necelých 17 tisíc korun. Člověk by očekával, že za tento honorář odvede tu nejlepší práci a svým odborným okem vytvoří snímky přímo výstavní. Nebo snad ne? Přesně tohle si mysleli i budoucí novomanželé Unwinovi, kteří si ho na zdokumentování své dlouho plánované veselky najali. Záhy se však ukázalo, že to vůbec nebyl dobrý nápad.

Záhada rozmazaných fleků

Jakmile se novomanželům konečně dostalo do rukou jejich svatební album, šok střídal překvapení. Je pravdou, že materiál čítal celkem 1636 fotek, jenže zdaleka ne všechny by se daly označit za zdařilé. Celková bilance? V průměru každá třetí podobizna byla totálně rozmazaná, takže pouze na zbylých asi 550 kusech se dalo určit, „co tím chtěl básník říct“. Velkého zklamání se dočkala hlavně nevěsta, která se objevila jen na 70 fotografiích. Ani na ženicha se záběry moc neplýtvalo, neboť ten byl zvěčněn s bídou jedenáctkrát. Co však „profík“ zanedbal tady, to si vynahradil jinde.

Ňadra a pozadí jako perfektní zátiší

Zmíněné album, jež mělo být sbírkou svatebních vzpomínek pro budoucí generace, obsahovalo také družičky na celkem 96 způsobů. Tedy konkrétněji, přítomné dámy Dave Kilcourse nefotil v celé své kráse, zaměřil se výhradně na jejich pozadí, výstřihy, boky a nohy – prostě na to, co považoval za podstatné. Steph a Paula Unwinovi to natolik rozladilo, že na fotografa podali žalobu. Jenže ten si nenechal nic líbit.

Já nic, já muzikant

Nejprve špatnou kvalitu svých fotek svedl na nepříznivé počasí. Potom zvolil těžší kalibr své obrany, a čerstvě sezdaný pár obvinil z následné úpravy snímků. Manželé stále bojují o navrácení fotografova honoráře soudní cestou. Jak tohle dopadne, to je ve hvězdách. Každopádně se na fotky, o kterých píší média z celého světa, podívejte také. Opravdu stojí za to!

Autor: JF