Superschopnosti, které by chtěl mít každý chlap. K čemu by vám v běžném životě byly? A bylo by to vůbec dobře?

Různí superhrdinové mají různé superschopnosti, které mohou být perfektní pro záchranu světa, ale hodit by se určitě mohly i v každodenním životě. Nabízíme vám hned patnáct nejzajímavějších z nich. K čemu by vám byly dobré a proč se bez nich svět nakonec v pohodě obejde?

superhrdina chlap

Rentgenový zrak

Vidět skrze věci by rozhodně nemuselo být od věci. Mohli byste se kupříkladu zrakem zatoulat pod blůzku sličné kolegyně. Jen si nejsme jisti, zda by tato schopnost nepodryla morálku na většině pracovišť a některé ženy neproměnila na „sexretářky“. Na druhou stranu vidět do žaludku některým lidem bychom také moc nechtěli.

Neviditelnost

Nebýt vidět se může hodit v mnoha situacích. Ale zajímalo by nás, jak funguje neviditelnost u lidí s chorobnou plynatostí či nadměrnou potivostí. Jistě nám totiž dáte za pravdu, že někteří jedinci jsou snadněji zachytitelní za pomoci jiných smyslů, než je právě zrak. O dalších nevýhodách ani nemluvě.

Čtení myšlenek

Další superschopnost, o jejíž praktičnosti netřeba pochybovat. Pro lidi je totiž typické, že něco jiného říkají a něco jiného si myslí. Nicméně znát pravdu nemusí být moc příjemné. Raději byste totiž po sexu slyšeli větu: „Jsi nejlepší kanec, jakého jsem kdy měla!“, než znali skutečné mínění o vašem výkonu.

Manipulace mysli

Přinutit šéfa vám přidat, manželku uvařit či milenku vyprat, je bezpochyby snem každého chlapa. Nápoj lásky by ovšem rázem ztratil svůj smysl. Jako nejtěžší se nám ovšem jeví schopnost přinutit úředníka, aby vám požadované „lejstro“ vydal za dvě, nikoli za čtyři hodiny. Kdybyste však mohli donutit každého k tomu, aby dělal, co chcete, nebyl by život nuda? Byl by vůbec důvod, abychom tu byli?

Ovládání živlů

Poručit větru, dešti by se nám také líbilo. Na horách byste si vždycky zalyžovali na super sněhu a u moře by vás neobtěžoval déšť ani vítr. Pokud bude navíc na dovolenou vyrážet vaše tchýně, můžete jí také zařídit „perfektní“ počasí. A není právě to, že nevíme, co příroda udělá, důvodem vzniku nečekaných situací, které si dokážeme totálně užít naplno? (Sex s milenkou na horách, když se lyžovat nedá. Posezení s kámošema u dobrého moku, když by ven ani psa nikdo nevyhnal?)

Změna podoby

Přeměnit se kdykoli na svého šéfa před výplatou, či manžela své sexy kolegyně, je krásná představa. Ještě lepší nám ale připadá proměna na politika jakékoli zvolené partaje, protože pak byste si mohli dát prakticky kdykoli za „lidovku“ šťopičku něčeho silnější v parlamentním baru. I to by nás ale časem omrzelo. Když něco můžeš mít stále, zpravidla po tom neprahneš. Jako třeba sex s manželkou. Necítí se nakonec člověk nejlíp, když může být sám sebou? Bez pravidel?

Změna pohlaví

Superschopnost, která souvisí s předchozí a mohla by se rovněž hodit. Pokud však nedokážete přestat myslet na sex, zřejmě byste ve své alternativní podobě trávili daleko více času než v té pravé a nevylezli byste z postele, jak je rok dlouhý. Ale i sexu se člověk nabaží. A přiznejme si otevřeně: chtěli bychom rodit? Chtěli bychom mít každý měsíc menzes? …a celou řadu starostí a problémů, které ženské řeší?

Vidění budoucnosti

Rozporuplná superschopnost. Jistě, v běžném životě by se hodilo vědět, jaká budou tažena čísla Sportky či koho s kolegů urazíte na příštím firemním večírku. Kdybyste ale věděli, že vyhrajete, nepřišli byste náhodou o ten krásný moment překvapení, když se to stane? Z života by se stala fádní nudná story. A znát datum vlastní smrti asi také není moc příjemné.

Zbystření smyslů

Nadlidsky fungující smysly také nemusejí být příliš dobrou vlastností. Lépe vidět, slyšet nebo cítit bude zejména po dvacetiletém manželství asi pouze na škodu (i kdybyste doma měli supermodelku). Ale platí to i pro další oblasti našeho života. Pokud by vám v hlavě hučelo stále tisíce zvuků, dokázali byste se soustředit na práci, sex, koníčky? Pořád by vás něco vyrušovalo v tom, prožít daný okamžik na maximum.

Léčivý dotyk

Schopnost léčit nemocné by z vás určitě udělala slavnou osobnost a boháče. Jenže jak víme z historie, také byste mohli skončit přibytí na kříži na golgotském pahorku. Inu, vždy se najdou nepřející.

Procházení zdí

Už se vám stalo, že se manžel vaší milenky vrátil nečekaně ze služební cesty a vy jste museli následně strávit noc pod postelí či ve skříni? Pak byste nepochybně ocenili schopnost procházet zdí. Zkusit jí proskočit ostatně můžete už nyní, zřejmě ale s doživotními následky. Stejně je vždycky nejlepší odejít středem a se zvednutou hlavou. Koho to bude štvát, jsou ti druzí, ne vy!

Telekineze

Telekineze neboli pohybování předměty na dálku je úžasná super schopnost. Považte, fotbal v televizi vrcholí, vy jste právě dopili připravené poslední, desáté pivo, a lednička je daleko. Sice můžete zaúkolovat přítelkyni či manželku, ale ta už se s vámi v této fázi zápasu asi nebaví. Kdybyste se ale nemuseli hýbat vůbec a všechny předměty byste si mohli přitáhnout, co by to bylo za život? Doma u telky navěčnost? Nemluvě o tom, jak byste asi vypadali bez absolutního pohybu. Je to srovnatelné s čekáním na smrt.

Rozdvojení

Kdo by nechtěl být alespoň jednou za čas na dvou místech najednou. Vždyť vaše druhé já by bylo neustále s manželkou, v práci či na nákupech, zatímco vy byste trávili čas s milenkou, v oblíbeném baru nebo na hokeji. Druhé já by se ale asi hodně brzy zcvoklo a bylo by nutné nové rozdvojení.

Komunikace s mrtvými

Superschopnost, která může být pro někoho děsivá, nicméně může být praktická. Mohli byste se totiž např. zeptat své zesnulé tety, proč vám odkázala jen akvarijní rybičky, které šly notabene po 48 hodinách za svou původní majitelkou. Na druhou stranu, k čemu je mluvit o věcech, které už se staly? Ty věci to nevrátí a mrtvé neoživí. Žít se má teď a tady.

15. Umění létat

Chcete se vyhnout tlačenicím na chodníku či zácpám na silnici? Pak se naučte létat! Na druhou stranu by nás zajímalo, jak by se letectvo České republiky dívalo na narušení našeho vzdušného prostoru, a to nikoli UFO (Unidentified Flying Object), ale UFS (Unidentified Flying Subject). A přišli bychom taky o úžasný pocit řídit vysněnou superkáru, potkat kočku v zácpě na brněnské dálnici, pomačkat se s partou osmnáctek v metru a další radosti.

Autor: Petr81, MČ

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Je to mazec, když hrají fotbal superhrdinové!

Konec všem domněnkám. Super hrdinové opravdu existují!