Střet modři v traileru X-Men: Apokalypsa je konečně zde!

Dvě a půl minuty dlouhý okamžik, na který jsme čekali od premiéry Budoucí minulosti, dorazil a ve víru hlubokých proslovů, grandiózní akce, míhavé rychlosti a modři rozvířil i naše hlavy. Charlesi sprav to!

Bryan Singer se pustil do restartu celé x-menovské série, ke kterému si pěkně zvolna nakročil při přepsání dějové kontinuity v předchozí Budoucí minulosti. Veškeré možné změny v budoucnosti tak mají svoji oprávněnou omluvu a mutanty protřelý režisér nám může bez ostychu servírovat nové začátky starého týmu z prvních dílů – Charlese Xaviera (James McAvoy), Jean Grey (Sophie Turner), Kyklopa (Tye Sheridan) a Storm (Alexandra Shipp). A proč jim rovnou nepředhodit zatím vůbec nejhorší možnou hrozbuprvního a nepřemožitelného mutanta En Sabah Nura, známého jako Apocalypse (Oscar Isaac).

Apocalypse

Apocalypse

Chce jenom zničit svět, jak ho známe

Modrý démon disponuje řadou schopností jako je telepatie, telekineze, nadlidská síla, nezranitelnost, létání, zvětšování se, zkrátka vším možným arzenálem síly, který ho dělá takřka nepřemožitelným. No a tento zlý chlapík se po tisíciletích od svého výstupu v Egyptu probral ze spánku se stejným plánem jako vždy – sebrat Čtyři jezdce Apokalypsy a vybudovat nový svět z popela toho starého. Tak to prohlašuje i v traileru. Že prý byl nazýván mnohými jmény, zbožšťován a je zde vlastně proto, aby pomohl chudákům nebohým svým dětem od jejich zcestných vůdců k životu v dokonalosti.

Magneto

Magneto

Moudrý a modří proti moudrému modrému

Charles Xavier má prostě problém, se kterým se nemůže vypořádat jinak než s pomocí věrné přítelkyně Mystique (Jennifer Lawrence) a nových es v rukávu, jakými jsou jeho noví studenti. Vedle zakládajících členů starého týmu v jejich teenagerských letech Jean a Kyklopa zde máme dalšího nováčka, Nightcrawlera (Kodi Smith-McPhee), který doplňuje s Beastem (Nicholas Hoult) a Mystique trio modrásků na té dobré straně. Podpoří i Kyklopův mladší bráška Havok (Lucas Till) a rychlík Quicksilver (Evan Peters).

Nightcrawler

Nightcrawler

Jezdci z vlastní vůle?

Za Apokalypsu střílí blesky u Xaviera chybející Storm, s vražednou přesností se teleportuje Psylocke (Olovia Munn), útoky zastřešuje svými křídly Angel (Ben Hardy) a chybět snad už ani nemůže osvědčený záporák Magneto (Michael Fassbender). Na kolik ale tato jednotka jedná z vlastní vůle, toť otázka vzhledem k Apocalypsově schopnosti telekineze. I Xavier sám v ukázce říká, že s takovou silou se ještě nesetkal. Aby ne, když ho zvětšující se modré monstrum může a taky že přimáčkne k zemi jako obtížný hmyz.

Xavier vs Apocalypse

Xavier vs Apocalypse

Proslov Jeho starověké Superšpatnosti doprovází mocné efekty blesků, výbuchů, rychlosti a ukázek telekineze kdovíkoho. Vše je zastíněno modrým nádechem touto barvou hrajících čtyř mutantů.

Vzpomenete si, kterých? Třeba vám k tomu dopomůže poslední záběr na vševědoucí pleš Jamese McAvoye!

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Captain America: Občanská válka – prvotřídní zvraty v novém traileru

7 božích trailerů a jeden bonus