STK pro chlapy. Musíte ji mít!

Na svojí káru nedáte dopustit a bez STK-čka by nesměla na vozovku. Ale co vy? Už si ani nevzpomínáte, kdy jste naposledy byli u doktora, aby vám prohlídnul mandle a tetanovku vám dávali „za krále Klacka“? Pak je nejvyšší čas udělat si STK pro chlapy. Co všechno obsahuje?

STK pro chlapy

Přestaňte se ošívat a pomyslete na ty pěkný zdravotní sestřičky, co vám budou měřit tlak a ptát se při tom sexy hlasem, jestli vám něco nechybí. A věřte, že je úplně jedno, co si o svém zdraví myslíte vy. Jen zkušenej automechanik ví, kam sáhnout, co poladit a jak vysoko zvednout hever, a i on bytostně nesnáší, když mu do toho nějakej přidržtaška kecá. Nechte proto dělat doktory svojí práci. Co všechno si musíte nechat zkontrolovat, abyste věděli, že jste v cajku?

Co je preventivní prohlídka

Zapomeňte, že vám doktorka strčí dřevěnej klacek do pusy a jdete domů. Preventivní prohlídka obsahuje hned několik důležitých lékařských úkonů:

  1. Anamnéza – zní dost odpudivě, ale klid. Jen vás vyšetří a zhodnotí, jak dlouho ještě bude váš motor šlapat, kdy se potřeba ho vyměnit a kdy bude lepší odvézt vás na vrakáč. Přesněji vás čekají i laboratorní testy a z jejich výsledků chlapíci v bílých pláštích posoudí, jaké máte odchylky (ne úchylky – to dělají jiní doktoři) a následně v případě problému odešlou na další rozbory a vyšetření. To se děje, i když navenek vypadáte, že jste ready.
  2. První „vstupní prevence“. Měla by trvat maximálně hodinku.  Pokud jste už něco takového podstoupili, pak počítejte se 30 minutami. To se snad jednou za dva roky vydržet dá, i když nesnášíte bílé pláště a z nemocničního smradu se vám dělá šoufl, nebo ne?
  3. Vyšetří vás v jakékoli ordinaci praktického lékaře. Pokuste se jít tam, kde jste registrovaní, aby s vámi nevyrazili dveře. To víte, i doktor má svoje práva.
  4. Podle zákona máte nárok na jednu kompletní prohlídku za dva roky.
  5. Zapomeňte na to, že vás někdo pozve z vlastní vůle. To se dělo na základce. V dospělosti si každej svůj servis musí ohlídat sám. Takže šup a napsat do diáře.
  6. Zajímavost: Společnost Santé v rámci spolupráce s Nadačním fondem vytvořila speciální preventivní prohlídku pod názvem „STK pro chlapy“, zaměřenou na mužské zdraví a nejčastější civilizační choroby vyskytující se u mužů. Více o projektu najdete na www.stkprochlapy.cz.
  7. Obvykle je prohlídka zdarma. Pokud se vám zdá, že chcete za své zdraví vyhodit i nějaké peníze, abyste se cítili, že je o vás postaráno jako v bavlnce, můžete se nechat vyšetřit na soukromé klinice.

STK pro chlapy v Santé…když chcete něco víc

Ve spolupráci společnosti Santé s.r.o. a Nadačního fondu Petra Koukala vzniklo unikátní partnerství v oblasti péče o zdraví a jeho prevence. Nadační projekt s názvem „STK pro chlapy” byl zařazen do nabídky služeb sítě Santé jako speciální preventivní prohlídka, která prověří kompletní zdravotní stav klienta a současně je více zaměřena na uro-onkologické problémy mužů („podvozek“).

Rozsah prohlídky aneb co vás čeká:

  1. Prohlídka internistou/praktickým lékařem
  2. Klinické vyšetření, odběr krve
  3. EKG
  4. Preventivní vyšetření urologem
  5. Závěrečné vyhodnocení a preventivní doporučení
  6. Zajištění následné péče u specialistů
  7. Kompletní organizace péče LINKOU SANTÉ 1212
  8. Neomezená konzultace zdravotního stavu s lékařem nebo zdravotní sestrou skrze LINKU SANTÉ 1212

Zdroj: Santé

A kdy si necháte zkontrolovat podvozek vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Horňák nebo dolňák. Kdo je na tom líp?

Aby nádobíčko šlapalo jako hodinky