Sérioví vrazi, kteří unikli spravedlnosti

Většina sériových vrahů byla v minulosti dopadena, jsou však tací, kteří se buďto lapit nedali, nebo naopak s klidem následovali muže zákona, protože věděli, že je nakonec stejně sprostí viny pro nedostatek důkazů. Podívejme se na některé z nich.

Začněme rovnou u jednoho z těch vůbec nejvěhlasnějších. Jack rozparovač v roce 1888 v Londýně povraždil nejméně 5 prostitutek. Jelikož nebyl nikdy chycen, vznikla kolem jeho osoby celá řada fám a dohadů. Velmi rozšířené je třeba tvrzení, že šlo o doktora.

Zodiac se vraždami chlubil

Další vražedná celebrita operovala koncem 60. let na území Spojených států, konkrétně v severní Kalifornii. Podle vlastních slov měl tento vrah na svědomí celkem 37 vražd. Přezdívku Zodiac si tento muž (či žena?) vysloužil podle své značky, jíž se podepisoval v dopisech policii a tisku – kříže v kruhu, značky hodinek Zodiac.

Známě oběti vraha Zodiaca (Zdroj: www.themedicalbag.com)

Madam LaLaurie jen o vlas unikla lynčování

Muži jí nadbíhali a ve společnosti byla respektovanou personou, i tak lze hovořit o prominentce Marii Delphine LaLaurie. Ta žila na počátku 19. století v americké Lousianě. Měla však jednu slabinu. Moc ráda věznila, mučila a nakonec chladnokrevně zabíjela vlastní otroky. V roce 1834 však jeden z jejích otroků ze strachu ze smrti dům podpálil, a když na místo dorazili hasiči, vše se provalilo. Madam LaLaurie měla co dělat, aby prchla před srocujícími se rozhořčenými davy. Zbytek života strávila v Paříži.

Dálnice slz byla svědkem desítek vražd

Silnice číslo 16 v Britské Kolumbii se táhne idylickou kanadskou přírodou. Nebýt pohnuté historie, jistě bychom se mohli kochat hlubokými lesy a zasněženými vrcholky hor v jejím okolí. Na více než 700 km dlouhé vozovce však od roku 1969 nalezlo smrt až 43 žen a dívek. V roce 2012 vyšetřovatelé zjistili, že vrahem mohl být jistý Bobby Jack Fowler. Ten byl v té době ovšem sám po smrti. A tak je celý příběh dál opředen pavučinou tajemství.

Cedule varující ženy před stopováním u silnice 16(Zdroj: Wikipeda.org)

Chlapce lákal na lízátka

Jmenoval se Dean Corll a jako vrah si vysloužil přezdívku „The Candyman“, neboť rodina v Texasu vlastnila továrnu na výrobu cukroví. Ten v letech 1970-1973 společně s dvěma kumpány unesl, znásilnil, mučil a nakonec zavraždil nejméně 28 chlapců. Corll sice policii unikl, ale asi ne tak, jak by si sám býval představoval. Zastřelil ho jeden z jeho spolupachatelů, tehdy teprve 18letý Elmer Wayne Henley Jr.

Napadají vás jména dalších vraždících bestií? Napište nám o tom do diskuze pod článkem.

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejděsivější a nejbizarnější muzea světa

6 způsobů, jak se dá zemřít