Redakční tipy na parádní výlety. To bude jízda!

Nevíte kam za zábavou a poznáním? Zkusili jsme se v redakci zamyslet a dali do placu nějaké ty typy. Určitě si z nich něco vyberete. A třeba se tam i potkáme. Co vy na to?

tipy na výlet

Zve vás redaktor Daniel

Ideální výlet je jednoznačně takový, který spojuje úžasnou přírodu, skvělé jídlo, historii, vychlazené pivo a dostatečné krytí před šéfem.

Všeho dostatek je k mání na Pustevnách (1018 m n. m.) v Moravskoslezských Beskydech nedaleko Radhoště. Název tohoto místa se jen tak nevycucal z prstu. Do roku 1974 tu žili poustevníci, ale to neznamená, že se tam v současnosti nic neděje. V zimě tady můžete brázdit sjezdovku, v létě chodit na houby. A co když nerostou jako letos? Mějte plán B. Jako všichni, kdo sem jezdí za relaxem.

Ubytujte se v typických dřevěných stavbách Maměnka a Libušín (tuto stavbu loni v březnu zasáhl požár), které do poslední třísky dýchají minulými časy a v kolibě si objednejte grilované klobásy, škvarky, valašskou kyselicu, biftek nebo ryby. Každá volba bude správná.

Jakmile si nacpete pupky, můžete to jít rozchodit. Nedaleko stojí socha pohanského boha Radegasta. I kdyby tohle pivo nepatřilo k vašim nejoblíbenějším, tohohle týpka vidět prostě musíte… Tak co, uvidíme se tam?

Zve vás redaktor Filip

Vlašim – středočeské město zaujme zámkem a jedním z největších zámeckých parků v ČR, který byl vybudován v 18. století. Jeho dominantami jsou Čínský pavilón a 4 vstupní brány. Doporučuji také paraZOO, tedy zoologickou zahradu pro zvířata s trvalým postižením, které jim znemožňuje návrat do volné přírody, najdete ji v bezprostřední blízkosti zámku. Výlet zakončete návštěvou mýtické hory Blaník, která se nachází cca 10 km od Vlašimi. Bydlím tam, takže se můžeme sejít na pivko.:)

Zve vás šéfredaktorka Míša

Za vínem, krásnými ženami a nekonečnou zábavou se vydejte určitě na Pálavu. Jezdím tam pravidelně a dá se tam podnikat spousta věcí. Teď v září tam je jedna akce za druhou. Osobně doporučuji vydat se na kole kolem nádrže Nové Mlýny a zastavit se v pár přilehlých sklípcích. Tady ochutnáte to nej víno, co jste kdy pili. Cesta zpět je trochu zrádná a po okraji nádrže je to trochu adrenalin. Ale to přece chcete, ne?

Pokud se vaše drahá polovička přidá, můžete s ní absolvovat toulky za historií třeba po Lednicko-Valtickém areálu. Tam se dostatečně unaví. Kdyby jí to nestačilo, vydejte se do Věstonic. Venuše stojí za to a dobře se vyjímá i doma na poličce (povolená vnadná nahota). Na místních plážích pak můžete bez obav okukovat (v brýlích samozřejmě) krásy moravských krajů. Najdete tu od  všeho něco – od baculek až po hubené blondýnky. Jejich pohostinnost nemá mezí a rády vám ji ukážou. V noci vám ještě i ochotně zazpívají nějakou tu moravskou národní. Po tom vínu určitě snesete i tohle. 😉

A jaké typy dáte vy nám?

Autor: redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kolo pro ty, co se nemohou dohodnout, jakým směrem pojedou

Bezvadná skládačka. Piknikový stůl za pár vteřin