Recenze: Sezn@mka – 7 věcí, co budete muset přetrpět, když vás na ni přítelkyně vezme do kina

Od konce července je v kinech nová česká komedie Sezn@mka od debutující scenáristky a režisérky Zity Marinovové. Jak se dalo čekat, jedná se o pekelnou záležitost. Jaké hrůzy vás při jejím sledování neminou, když vás přítelkyně vezme do kina?

Pocit trapnosti

Občas se to stane. Na plátně něco nevyjde a normálnímu člověku je pak za tvůrce tak trochu trapně. Podivným momentům se nevyhnou ani solidní filmy. Tady ale z tohohle pocitu nevyjdete. Alespoň budete moci vrhat na partnerku pohledy, které říkají: „na tohle jsi mě vážně vzala?!“ Pro naladění přikládáme trailer, ať si uděláte obrázek.

Absence logiky

To bylo jasné asi od začátku. Téměř žádná postava se nechová rozumně, nebo alespoň logicky. Situace se prostě dějí, aby vedly hlavní hrdiny do zdánlivě vtipných situací. Jenže pouze zdánlivě, protože…

Nulový humor

…ty situace vůbec vtipné nejsou. A to jako že ani trochu. My máme humor fakt rádi, ovšem sezn@mkové frky připomínají ty nejzoufalejší výškrabky z kameňákového kotle. A to ještě ty zdařilejší z nich. U většiny ostatních totiž jednoduše nechápete, kde autorka tu humornost viděla. (Asi  je z jiné planety – patrně z Venuše.)

Tragická kamera

Nemusíte být zrovna filmový odborník, abyste ocenili důvtipné kamerové nájezdy a hrátky s obrazem. U Sezn@mky se ovšem nejenže těchto technických fines nedočkáte, ale naopak si často všimnete, že kamera je špatně zaostřená nebo nevhodně postavená. Takový amatérismus se i v rámci české kinoprodukce jen tak nevidí.

Budiž světlo!

U obrazu ještě zůstaneme. Řada scén je totiž špatně nasvícených. Abyste si to uvědomili, opět nepotřebujete profesuru z teorie filmu. Jednoduše totiž uvidíte, že nic nevidíte. Nebo aspoň nevidíte to podstatné. Diletantství nejhrubšího zrna

Ponížení známých herců

Až na Jiřího Langmajera a Zuzanu Kajnarovou v hlavních rolích se v téhle příšernosti vyskytnou hlavně herci a herečky, jejichž renomé už nějaký ten šrám utrpělo. A je to vidět. Béčkové obsazení dává neprofesionalitu najevo v každém záběru a ani ústřední dvojice se očividně nedočkala kloudného hereckého vedení.

Díra do kasičky

Pokud nevyužíváte všelijakých věrnostních slev, návštěva multiplexu se vám může pěkně prodražit. Dva lístky, nějaká ta dobrota a hnedle jste na čtyřech stovkách za večer. U poctivých kinematografických zážitků to nejspíš překousnete a nebude vám líto dva papírky s Amosem lačné obsluze vysolit, ovšem tahle legrace je drahá i zadarmo. Sezn@mka vás připraví o hodinu a půl života, kterou jste mohli strávit zábavněji absolutně jakýmkoli způsobem. Třeba operací bez narkózy nebo civěním do zdi.

Ale co je tohle všechno platné, když za první víkend vzala divácká obec kina útokem a nepovedenou taškařici vidělo přes 30 tisíc diváků? Očekávejte, že další na řadě jste VY!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze Správní chlapi – Bolavá bránice a zmatek v hlavě

Recenze X-Men: Apokalypsa – Srazila mutanty k zemi