Rakovině podlehl frontman legendární skupiny Motörhead Lemmy Kilmister. Heavymetaloví fanoušci truchlí.

Smutnou zprávou začalo dnešní ráno (nebo včerejší večer) pro všechny fanoušky heavymetalové scény. V 70 letech včera zemřel frontman skupiny Motörhead Lemmy Kilmister. Podlehl mimořádně zákeřné formě rakoviny.

Ani lahev whiskey denně, drogy nebo bujarý život nedokázaly „zkrotit“ uznávaného frontmana legendární britské heavymetalové skupiny Motörhead Lemmyho Kilmistera. Osudným se mu v sedmdesáti letech stala rakovina, o které se podle zpráv ČTK dozvěděl v sobotu. Zemřel následně v pondělí v Los Angeles.

Skupina měla v rámci chystaného turné naplánovaný na únor i koncert v Česku. Dá se předpokládat, že koncert nebude, a tak poslední možnost vidět kapelu měli čeští fanošci letos v červenci na festivalu Rock for People Europe v Plzni. Poslední vydanou deskou se tak stala Bad Magic, kterou kapela vydala letos na konci srpna. Jestli ji ještě nemáte, určitě pořiďte.

Baskytarista a zpěvák Kilmister založil skupinu Motörhead v roce 1975. „Ztratil jsem jednoho z nejlepších přátel,“ prohlásil po jeho smrti Ozzy Osbourne. V hudebním světě byl Lemmy ikonou a velkým vzorem pro celou řadu umělců.

Skupina vydala 20 alb a je označována za jednoho z průkopníků heavy metalu. Lemmy ovšem stále rád opakoval, že hraje jen rokenrol. K desítkám hitům bandu patří především Ace of Spades ze stejnojmenného alba z roku 1980. Zpěváka si můžete připomenout i z dokumentárního filmu Lemmy z roku 2008.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Video: Otevřená zpověď členů skupiny Eagles of Death Metal

Lidi kupují zbraně a staví domobrany, asi bude válka. Jenže s kým?