Proč mužům visí varlata? Nikdo to neví!?

Varlata. Jsou snad na světě proto, aby mohla být něžně škrábaná ženskými nehty? Tak může to být jedna z teorií, proč si hoví venku pod penisem. Ale proč visí? Zná někdo věrohodnou odpověď?

Proč mužům visí varlata

Tisíce živočišných druhů mají varlata uvnitř těla. Kohouti, delfíni, sloni, ježci… Když se nad tím člověk zamyslí, tak je to dost praktický. Koule jsou chráněný, relaxují si v ideálních teplotních podmínkách, nehoupou se a nikdo neokukujte tu jejich vrásčitou kůži. Proč se tohle nemohlo stát nám, chlapům, teda pozemským savcům?

Smutná zpráva? Nebylo nám přáno!

Samozřejmě, že někteří výzkumníci přišli s teorií, že je to hlavně kvůli teplotě, která musí být nižší než ta tělesná. Ale komu stačí tohle vysvětlení? Třeba takový Antonio Fischetti, francouzský výzkumník, novinář, vědec a spisovatel, se s takovým závěrem hned nespokojil a okamžitě ho zpochybnil.

Věci mezi nebem a zemí

„Teplota rozhodně není odpovědí na naši otázku. Z toho, že ohřátí poškozuje spermie, nelze vyvodit, že varlata musí nutně být vně těla. Předně proto, že vývoj pohlavních buněk si stejně dobře můžeme představit uvnitř těla, jak je tomu u všech druhů bez šourku,“ popsal ve své knize Nevysvětlitelné otázky o sexu s tím, že přece slezina nebo plíce fungují uvnitř, tak proč ne varlata? Vždyť by mohla mít vlastní termoregulaci a bylo by po ptákách! Teda, nebylo. Vrabci to tak mají a i o slonech se tvrdí, že mají poblíž varlat chladicí vzduchovou kapsu. Božani…

Do háje, to opravdu nikdo neví, proč nás příroda tak potrestala? Vypadá to tak! Ani výše zmíněný Antonio. Kromě toho, že se při svém pátrání dostal k teorii, že koule mohou být jako ozdoba, nepřišel na nic, co by stálo za řeč. Jsou za touhle konspirací nějaké jiné důvody, třeba zdravotní? Těžko říct, ale v tomto případě je možný všechno.

Univerzální použití?

Každopádně, Fischetti k oněm visícím vakům poznamenal, že nepatří mezi symboly moci už jen proto, že bezmocně visí. „Prostě jsou zranitelným znakem mužství, na kterém ženy mohou trestat mužskou nadřazenost.“ Aha, tak to je asi ten důvod… Varlata jsou venku proto, aby do nich mohly ženský kopat! Blbej osud… Přitom dřív je uctívali!

Co bylo, bylo…

Antropologové tvrdí, že v dřívějších dobách, kdy se lidé báli přírody, si pro zastupování Boha na zemi vybrali falický symbol – penis a varlata jakožto ztělesnění fyzické síly, plodnosti a rozmnožování. Přiřadila se mu skoro až mystická, kouzelná moc. No, proč ne?

Všichni víme, že penis dokáže vyčarovat takový věci, že se člověk až sám diví! Ale tenhle velitel nemůže být bez svýho trůnu – varlat. A že visí? No co, chleba stejně levnější nebude.

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč máš tmavšího banána než tělo?

Historky hrůzy. Jak přijít o penis?