Příběhy o poltergeistech v moderním světě. Kde a komu straší ve věži?

Věříte na duchy? Pak vás ze židle zvednou projevy jejich existence v současném světě. Milují auta, plyšáky i zvířata. Nikdo před nimi není schovaný a vy, jestli pátráte po paranormálních aktivitách, jeďte hlavně do Anglie. Tam si zašpásujete jako nikdy. Hlavně s poltergeistem Mackenzie! Přečtěte si příběhy o poltergeistech.

Příběhy o poltergeistech – Některé jsou podvrh, jiné probouzí strach a respekt. Na tyhle tři si udělejte názor sami…

Tip na výlet do Edinburghu

Jeden z nejpřesvědčivějších nadpřirozených případů všech dob se jmenuje poltergeist Mackenzie a je spojen se hřbitovem Greyfriars v edinburghské čtvrti.

Jedna malá hrobka s přezdívkou „Černé mauzoleum“ se stala slavná pro zlomyslné paranormální aktivity. I když se těší zájmu médií, bezprostřední a autentické výpovědi patří k těm cennějším. ¨

Člověk, který naproti této hrobce dokonce i bydlel, jistý Jan-Andrew Henderson, se pro webovky City of Death vyjádřil v tom smyslu, že od roku 1999 na tomto místě došlo ke stovkám záhadných napadení, z nichž následky některých jsou k vidění v tomto videu.

Vypadni, smrade!

Lidi kdosi tahal za vlasy, pálil je na kůži, způsoboval jim modřiny a vůbec se bavil na cizí účet. (Některé z těchto „paranormálních jevů jsou zdokumentovány.) 140 osob se prý zhroutilo, 75 očitých svědků může potvrdit, že tohle místo není tak docela v pořádku.

Někdo viděl dokonce i bílé postavy, cítil nevysvětlitelné pachy a sluchové anomálie, včetně klepání uvnitř hrobky. V přední části Černého mauzolea se našlo již několik mrtvých zvířat, takže církvi došla trpělivost a místo se dvakrát pokusila vymítit. V obou případech neúspěšně.

Jan-Andrew Henderson o tom všem vedl záznamy a fotodokumentace, které bohužel vzal oheň v roce 2003. Příčina tohoto požáru se nikdy nezjistila. Sám aktér se nechal slyšet, že i když se jeho sbírka informací zničila, výpovědi očitých svědků zůstávají.

Teď už bydlím někde jinde, nenechám se zastrašit něčím, co žije v hrobce,“ uvedl. Mimochodem, k tomuto místu se váže ještě jedna zajímavost. Na tom samém hřbitově je i hrobka muže se jménem Thomas Riddell, tedy původní název lorda Valdemorta z Harryho Pottera, na kterou se fanoušci chodí dívat. Autorka J. K. Rowling se podle neoficiálního zdroje měla vyjádřit, že toto jméno si pro svoje čarodějné dílo nevybrala náhodou. Asi ví víc než ostatní…

Tady bydlím já!

Další zajímavý případ se odehrál v létě roku 2006 v britském městě South Shields. Mladý pár a jejich tříletý syn byl terorizován zlým duchem, který přesouval nábytek, zavíral dveře a manipuloval s plyšovými hračkami, jež napadaly členy domu. Hlava rodiny, jistý Marc, dokonce přišel ke třinácti škrábancům na zádech, které do rána záhadně zmizely.

Situace se údajně stala neúnosnou poté, co na mobil začaly z neidentifikovaného zdroje chodit zprávy typu „jsi mrtvý“ a plyšoví králíci a medvídci začali do tlapek brát ostré předměty včetně nožů, a tak se pár obrátil na Mike Hallowella a Darren Ritson, což jsou odborníci na paranormální jevy. Tahle dvojka došla k závěru, že duch je skutečný. A napsala o tom knihu.

Nárazy do plotu. A nebyl v tom chlast

Vypadá to, že Anglie je na duchařiny víc než zvyklá. Ve vesnici Stoke Lacy zase měli někoho, kdo byl zatížený na plot. Okolo roku 2002 do něj narazilo 26 aut a mnoho řidičů hlásilo, že někdo nebo něco „tahalo“ jejich ruce od volantu ještě před tím, než se stala nehoda.

Následně se ukázalo, že za vším stojí žena zemřelá v roce 1930. Vymítači, který se s ní spojil, snad řekla, že chtěla, aby všechny řidiče potkal krutý osud. Tak co, věříte na duchy? Jste pověrčiví? Tak to pro vás máme malou vychytávku.

Jak nekoupit barabiznu plnou duchů?

Na jednom americkém portále s názvem diedinhouse, který funguje od roku 2013, si Američani mohou ověřit, jestli nemovitost, o kterou se uchází, nedoprovází špatná pověst ohledně násilné smrti či duchů. Tak třeba se něco takového objeví i u nás, i když je jasné, že tím na realitním trhu klesnou prodeje.

Víte, že…

Americká univerzita Chapman letos v dubnu udělala průzkum ohledně paranormálních jevů a zjistila, že polovina z 1 541 dotázaných respondentů věří na nadpřirozeno. Světe, div se, ale lidé mají větší strach z duchů než z teroristických útoků. (Z těch má vítr 44,4 % lidí).

A co vy? Věříte na duchy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejděsivější místa na světě

8 tajemných záhad, na které je věda krátká