Přestante se mydlit! Séra, hydratační krémy, peelingy? To ano!

Špatné zprávy pro ty, kdo zjistí, že jejich obličej vypadá jako povrch Měsíce? Je příliš pozdě na to, abyste dobře vypadali! Jak zpomalit tvorbu vrásek a zbavit se tmavých kruhů pod očima? Včas se zajímejte o to, co váš obličej potřebuje a přestaňte se mydlit. Minimálně v zimě! Jak to?

Co 28 dní, to celková obnova pokožky – ovšem jen do určité doby. Stárnutí se zastavit prostě nedá. Jen se podívejte do zrcadla! S přibývajícím věkem sevnější vrstva kůže ztenčuje, zkracuje se životní cyklus kožních buněk a klesá možnost jejich obnovy. Viditelné vrásky vás mohou zaskočit už okolo pětadvacátého roku života, což v dnešní době není žádnou výjimkou. Muži si totiž na pleť a její stav nedávají příliš velký pozor. Pokud k nim také patříte, včas se vzpamatujte, jinak budete po třicítce vysušení jako treska: a s hlubšími rýhami nejen okolo očí. Na jaké přípravky a jaký druh péče vsadit?

Ne všechno z Asie stojí za starou bačkoru

Vědci a výzkumníci se shodují, že ten nejvymakanější systém péče o pleť mají Korejci. Proč? Může za to starý dobrý kapitalismus. Korejci věnují rozvoji kosmetické kultury pro muže opravdu mnoho času a mohou se pochlubit špičkovým výzkumem. A logicky, větší trh znamená více dolarů na další výzkum a rozvoj.

V podstatě to funguje tak, že hlavní kosmetické firmy v Americe a Evropě jsou monitorovány právě východní Asií, která navíc, co se týče biochemických pravidel, má volnější ruce. Hojně například využívá peptidy, které chrání pokožku před poškozením. A že něco takového potřebujete, tím si můžete být jistí.

Přestaňte se „patlat“ mýdlem!

Lumbersexuál, hipster a kravaťák? Všichni jsou na stejné lodi. Znečištění, zejména v městských oblastech, je hlavní příčinou opotřebení, mdlosti pokožky, zašedlosti i vrásek. Vysoké koncentrace ozónu, vysoká hladina volných radikálů ve vzduchu napadají DNA buněčné membrány, což způsobuje poškození a mutaci. Je třeba ještě něco dodávat?

Takže za prvé, přestaňte se ve vaně patlat mýdlem (a sprchovými gely). Studie jasně prokazují, že mýdlo kůži dehydratuje a zbavuje přirozených tuků, což je v zvlášť v zimě nežádoucí – budete se loupat jako pomeranč.

Bruska a zavodnění. Kapišto?

Dále používejte ranní hydratační krém, a to i když není léto. Jeho nános zabraňuje působení UVA a UVB záření. Večer použijte noční krém nejlépe s obsahem již zmíněných peptidů, které stimulují výměnu kolagenu. Načasování je přitom velmi důležité. Přes noc tělo odpočívá, proto všechno účinkuje lépe: i ten krém.

Zároveň si jednou týdně udělejte exfoliační peeling. Pro ty, kdo nevědí, co to je, tak se jedná o odlupování odumřelých kožních buněk a uvolnění prostoru těm novým. Pravda je taková, že i když si připadáte jako ženská, tak 10 minut jednou týdně vás fakt nezabije.

Ta věc s očními krémy

Tak aspoň z reklam je znáte, ne? Paráda. Příště se v drogerii nebo parfumerii podívejte po verzi přímo pro chlapy. Okamžitě hydratují a pomáhají zpevnit pleť okolo očí, minimalizují vzhled jemných linek a vrásek a v neposlední řadě působí na tmavé kruhy pod očima. Uplatnění podobné vychytávky tedy není od věci. Stydíte-li se tyhle věci kupovat, požádejte přítelkyni nebo jinou štěrbinku v rodině. Ta má určitě větší přehled o kosmetickém trhu a možnostech než vy.

Zpevňující séra. Vyhozené peníze? Zkusil jsem!

Zpevňující krémy a séra patří do té skupiny, o které si myslíte svoje: jsou zbytečná? Pokud vyberete dobře, tedy soustředíte se na obsah peptidů, mohu vřele doporučit. Konkrétně moje pleť byla po dvou týdnech používání séra pružnější, póry se stáhly, aniž bych se vysušil. Zkušenost tedy mám dobrou, ale musím říct, že za výrobek jsem utratil tisícovku. Vzhledem k tomu, že jsem ho měl za měsíc fuč, je to celkem drahá sranda. V redakci si ale změny všimli.:) Co na to říct? Být sexy alfou něco stojí.

Víte, že…

Na předčasném stárnutí pleti a tvorbě vrásek se podílí UV záření, kouření, nedostatečný pitný režim, špatně složený jídelníček, stres, nedostatek spánku, nadměrné pití alkoholu, civění do počítače dlouho do noci (pravděpodobně se u toho mračíte), pobyt v zakouřeném a prašném prostředí. (Pleť se tak vysušuje a je tak náchylnější k tvorbě vrásek.)

Vaše pokožka je docela úžasná. Wiki píše, že plocha kůže u dospělého člověka dosahuje 1,6 až 1,8 m², a to z ní dělá největší orgán lidského těla. Hmotnost kůže představuje 7 % celkové tělesné hmotnosti. Síla (tloušťka) lidské kůže se mění od 0,4 do 4 milimetrů. Nejtenčí kůže člověka je na očních víčkách, penisu a také na vlasové části hlavy.

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nepleťte se, to nefouká vítr. Jen se mění tvář a vlasy v průběhu 16 let

5 šílených světových rituálů, na které nebudete mít odvahu.