Předstírejte pracovitost a totální vytížení! Tady je snadný návod

Potřebujete v zaměstnání vypadat, že máte práce nad hlavu? Tady je jednoduchý návod, jak předstírat totální vytížení!

Tyhle rady uplatníte, jen pokud děláte v kanclu. Pokud nesedí nikdo přímo za vámi, můžete nerušeně mastit Solitaire nebo čumět na Facebook. Ale pozor! Neříkáme, že toto jednání schvalujeme!

Zarovnejte stůl hromadou věcí

Zapomeňte na pořádek a prázdnou psací plochu. Na svůj stůl navršte složky s papíry a všemožná lejstra. Po ruce si nechte poznámkový blok, který nechte navrchu celý popsaný a proškrtaný daty a termíny. Kolem rozhoďtě nějaké zvýrazňovací fixy a další psací potřeby. Na kraj stolu postavte dva tři hrnky, špinavé od vypitého kafe, protože prostě nemáte čas s nimi dojít do kuchyňky. Pro efekt přidejte ještě prázdné plechovky od Semtexu nebo Red Bullu. Důležitý je také váš odpadkový koš – nechte ho plný zmačkaných papírů a přihoďte krabici od číny nebo obal od smažáku v housce.

Nasaďte přetažený vzhled

Ráno přijďte o pár minut dřív, než ostatní. Uvolňete si uzel na kravatě, vyhrňte rukávy, případně nahoďte lehký rozcuch vlasů. Když vyrazíte z kanclu, vemte si s sebou do podpaží nějaké ty desky. Chodbami se pohybujte rychle, jako když spěcháte, a když někoho potkáte, prohoďte, že jste v jednom kole, a že je dneska šílený den. Pokud potřebujete na chvíli zmizet, tvařte se, že máte důležitou schůzku. Jen pozor na alibi, ať se neprofláknete.

Důležitě telefonujte

Divadlo s telefonem je velice efektivní, musíte ale dávat pozor, abyste při něm zachovali vážnou tvář. Pokud je na vás v kanclu vidět, nebo ho sdílíte s někým jiným, během telefonního hovoru s kamarádem si dělějte poznámky a tvařte se soustředěně. Můžete zajít ještě dál a kompletně nahrát celý obchodní hovor. „Ano? Co pro vás mohu udělat? Rozumím, zkusím se na to podívat, ale hned teď to nepůjde, mám toho vážně moc.“

Pokud se na to cítíte, dejte si jeden takový „upracovaný“ týden nebo dva, a pokud to zahrajete dobře, budete zaměstnancem roku! Ale nepřežeňte to, ať vás kolegové nemají za šprta a řiťolezce.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

20 způsobů, jak spolehlivě naštvat všechny kolem!

Desatero Facebookového idiota. Kdo nám pije věčně krev?