Parta pošuků! Podívejte se na jejich nejpodivnější záliby

Nuda, velká porce volného času nebo abnormálně zvýšená dávka kreativity? Ať už je pravda kdekoliv, následující podivíni mají hodně zvláštní koníčky a záliby.

Pošukové

Hra na mrtvého

Sedmačtyřicetiletý Chuck Lamb má pravděpodobně absolutně nejpodivnější zálibu na světě. Hraje si na své druhé já – mrtvé tělo jménem Guy. Při své umrlčí zábavě se fotí a natáčí videa, aby své obrazové kreace posléze umístil na internetové stránky, které rozjel už v roce 2005. Jeho bizarní dovádění už přilákalo 32 milionů uživatelů. Co ho k téhle prapodivné zábavě vede otce šesti dětí? Už od dětství prý snil o tom, že bude hrát ve filmu nebo v televizi, a tak se realizuje aspoň takhle.

Objevovat se v pozadí televizních záběrů

Paul Yarrow z jižního Londýna má neobvyklou zálibu: rád se objevuje v televizi. A kvůli tomuhle chtíči se tak vždy přimotává za právě mluvící moderátory a reportéry na ulicích anglické metropole. Jemu mu docela jedno, jestli se večer najdete ve vysílání veřejnoprávní BBC nebo komerčních stanic ITV, Channel 4 nebo Sky News. Jeho hlavním cílem není žádný určitý počet jakoby náhodných televizních mihnutí, ale upozornit na sebe před výběrem novým účastníků britské verze reality show Big Brother.

Sbírání tablet extáze

Dlouhá dvě desetiletí strávil v současnosti šestačtyřicetiletý Holanďan sbíráním tablet extáze, a to nejrůznějších barev, tvarů a tvarů. Během svého dlouholetého koníčku shromáždil 2400 pilulek. Ovšem před zhruba pěti lety mu byla sbírka ukradena. Chlapík se dlouho rozhodoval, jestli i přes protizákonnou povahu své kolekce její krádež oznámí. Rozhodl se, protože minimálně 40 tabletek bylo silně jedovatých a on se bál těch nejhorších možných následků, za které by pak mohl být třeba i popotahován.

Tetování karosérií aut

Jednasedmdesátiletý důchodce z Tchaj-wanu se v penzi určitě nenudí. Už před patnácti lety začal se svým neobvyklým koníčkem, kterým se stalo tetování aut. Začal dvěma náklaďáky a jednou motorkou, na které vytvořil kérky z buddhistických textů. Jeho auta jsou víc než pojízdné noviny, kromě všech dveří, střechy, kapoty a pneumatik má potetovaná i zrcátka a podstatné části čelních skel. Sám přiznává, že mu výsledek jeho nezvyklého koníčku už mnohokrát způsobilo i potíže. Rodina tohoto „auto tatéra“ mu nyní výslovně zakázala koupi jakéhokoliv vozu, poněvadž je jasné, že by za pár dnů vypadal jak všechna jejich současná auta. Vnuk ale svému dědovi slíbil, že až vyroste a vydělá dostatek peněz, tak mu koupí velký autobus, na kterém by se mohl realizovat.

Pletení prsou

Osmdesát čtyři let je Audrey Horncastle z britského Sussexu  a má hodně nevšední zálibu. Ode dne, kdy oslavila osmdesátku, se vrhla na pletení vlněných prsou. Do dneška už jich uštrikovala více jak stovku. S některými jí pomáhala i její dcera Rhona, když za matkou přichází na návštěvu. Pletená ňadra si stará paní ale neschovává, jdou totiž doslova na dračku. Aby ne, když jejich prodejní cena je rovna pouze ceně materiálu.

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bizarní osudy historie

10 božích důvodů, jak vyjít s blbcem