Pánská varlata. Proč a jak byste je měli v zimě hydratovat? Jakou roli při tom hraje genetika nebo výkyvy počasí?

Uzavřená ve slipech a podrážděná po sportu podléhají zkáze. Všimli jste si, že s vašimi varlaty není něco v pořádku? Dopřejte jim správnou péči, zatočte s vyrážkami i olupováním kůže a přečkejte zimu v pohodě!

panska varlata

Varlata si, ostatně stejně jako penis, zaslouží pozornost. V sexuálním světě si mnohdy říkají o masáž, sání i svírání do dlaně, přičemž každý ví, že při pohlavním vzrušení mají tendenci se zvětšovat, jakoby otékat. (Ve vysokém stupni vzrušení nebo těsně před orgasmem se šourek i varlata vtáhnou dovnitř těla – holt zázrak přírody.)

Chlapi se o varlata starají méně

Co se týče jejich zdravotní péče, udává se, že muži vůči varlatům nejsou tak pozorní, jako třeba ženy, které častěji a důkladněji dbají o svá prsa. V podstatě je to tak, že pokud se nic významného neděje, u mužů jdou varlata stranou.

Tou onou významnou událostí je myšlena třeba rakovina, která postihuje jednoho z deseti bílých mužů. Jak se projevuje? Jedno z varlat je větší než to druhé, taky jste si na něm možná nahmatali bulku, nebo vás trápí bolest v dolní části břicha či tříslech. Ani jedno není dobrá zpráva. Je třeba o varlata prostě pečovat. Tápete, jestli snesou i nějaké to mazání a hydrataci? Zima nás učí, pánové!

Kdy potřebujete hydratační krém

Odborníci se shodují, že pokud necítíte pnutí pokožky, suchost, svědění, nebo netrpíte-li na odlupování kůže, zvlhčující krém pravděpodobně potřebovat nebudete. Pravda je totiž taková, že pohlavní oblast standardně patří k těm vlhčím, takže nadměrná hydratace může v tomto případě naopak uškodit, respektive způsobit infekci.

Na druhou stranu, pokud si všimnete, že je oblast kolem šourku suchá, červená nebo popraskaná, evidentně je vaše pokožka náchylná k podráždění, které se objevuje například po sportovních aktivitách či sexuálních dobrodružstvích. Jak se pak v takové situaci postupuje?

Jak začít správnou péči

Začít by se mělo s kosmetickou péčí. Vnější vrstva pokožky slouží důležité ochraně vašeho těla před vnějším světem. Když je tato bariéra narušena, kůže ztrácí hydrataci, což vede k jejímu odlupování a svědění. Roli může sehrát i genetika, změny a výkyvy počasí (z vyhřátého bazénu ven do mrazu), holení v rozkroku, nadměrné mytí, agresivní drhnutí a alergie. Až vám dojde, že mužská pokožka je stejně citlivá jako ta ženská, začnete se o správnou péči varlat a jejich okolí zajímat sami.

V první řadě si vybírejte mýdla, která nejsou drsná a dráždivá. Co se týče přímo krémů, volte „lehčí“ přípravky, jež zanechají vaši pokožku vlhkou a jemnou. Klidně sáhněte po obyčejné vazelíně za pár korun (v dostání v drogeriích nebo lékárnách).

Když komfort, tak pro všechny!

Vždy platí, že po nanesení hydratační vrstvy – čehokoli – byste se měli přesvědčit, že jste odstranili přebytky krému nebo vazelíny, a to ještě před natáhnutím spodního prádla. Nikdo nemá rád, když jeho dvojčata musí trpět ve vlhkém, kluzkém prostředí! Taky je důležité se před sexem sprchovat. Takový orální sex a hrátky s varlaty, na kterých je vrstva krému, asi nebude patřit mezi oblíbené činnosti vaší partnerky! I když, předem zeptat se samozřejmě můžete….

Mezi další věcné rady patří nošení bavlněných slipů a trenek a zákaz používání výrobků s vůní. U nich nikdy nevíte, co s vaším rozkrokem mají v plánu. V každém případě péče o varlata není žádná ostuda. Místo pocitů trapnosti se spíš soustřeďte na to, aby jim bylo dobře a sloužila svému účelu!

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Orální stimulace prsních bradavek: Pozor na bakterie, které mohou ohrozit vaše zdraví!

Proč muž neuklízí? Protože to škodí zdraví! Tady je důkaz