Panasonic SC-PMX82. Nabídne víc než jen kvalitní zvuk!

Kompaktní Hi-Fi systém SC-PMX82. Co od něho můžete očekávat? Testovali jsme v redakci. Tahle mikrověž Panasonic nepotřebuje okouzlit svou okázalostí. Dejte jí šanci, obdivujte její vysoký výkon, zaposlouchejte se do křišťálově čisté reprodukce a užijte si s ní hodně (kvalitní) muziky za (relativně) málo peněz.

SC-PMX82_Panasonic

Hi-Fi mikrověže se na trhu zabydlely už poměrně dávno. Tyto populární systémy využijete stejně dobře v kuchyni, obýváku i dětském pokoji, zkrátka všude, kde máte chuť užít si o něco kvalitnější hudební reprodukce. Model SC-PMX82 ze stáje Panasonicu je vyveden v jednoduchém a spíše konzervativnějším, takřka diskrétním designu.

Pozitivně kvitujeme jedinečnou konstrukční kvalitu i použití vysoce jakostních materiálů. Také díky tomu přístroj působí dražším a luxusnějším dojmem než mnohé konkurenční produkty ve stejné cenové kategorie (do 8 tisíc korun).

Vše podstatné zahrnuto, potěší Bluetooth i podpora DAB

Výbava mikrověže SC-PMX82 je plně dostačující a odráží zhruba dnešní standard. Srdcem systému je přehrávač CD (poradí si i s pálenými nosiči a různými formáty vč. nejoblíbenějšího MP3), díky podpoře DAB se můžete zaposlouchat též do vysílání stovek digitálních rádií.

Připojení jiných zdrojů obsahu je umožněno nejen prostřednictvím portu USB 2.0, ale např. i bezdrátově s pomocí technologie Bluetooth. Především rekreační uživatelé jistě ocení snadnou a naprosto intuitivní obsluhu.

Láska na první poslech

Výborným tahem výrobce se ukázalo být použití vysoce kvalitních vnitřních komponent (např. hliníkové elektrolytické a metalizované polyesterové kondenzátory) a pořádného třípásmového reproduktoru typu silk dome. Kombinací s vysokým celkovým výkonem (120 W) Panasonic vdechl život systému s mimořádnými parametry hudební reprodukce a opravdu parádním soundem (ten lze ještě vylepšit a s pomocí ekvalizéru jej optimalizovat pro různé hudební žánry).

Vzhledem k ceně okolo 7 500,- nás zvuk mikrověže Panasonic SC-PMX82 dočista oslnil. Hloubky i výšky jsou hutné a prokreslené. Reprodukce je čistá, vyvážená a přirozená, natolik, že si troufáme konstatovat, že z tohoto hlediska patří tento model k absolutní špičce v kategorii mikrověží do 8 tisíc korun. I přes sluchátka zní audio výborně, bez šumu a dalších rušivých elementů. Z pohledu kvality audia testovaný kousek doslova válí a během libovolné hudební produkce naplno odhaluje svou největší přednost.

SC-PMX82_Panasonic

Zdroj: Panasonic

SC-PMX82_Panasonic

Zdroj: Panasonic

Panasonic SC-PMX82

Cena: asi 7 500,-

Celkový výkon systému: 120 W

Přehrává: CD, MP3, AIFF, AAC, FLAC, WAV, DSD

Konektivita:  USB/USB 2.0, Bluetooth, LincsD-Amp (třetí generace), USB-DAC, analogový audio vstup (AUX): Pin Jack, výstup pro sluchátka

Verdikt (pro/proti):

+Skvělý poměr ceny a výkonu

+Jedinečně kvalitní reprodukce zvuku ve vysokém rozlišení

+Kvalita použitých materiálů

+Intuitivní ovládání a jednoduché nastavení

+Konektivita

– Konzervativní design nás na první pohled nijak neoslnil

Závěrečné hodnocení:

Panasonic SC-PMX82 zaujme především jedinečně kvalitním zvukem, který by obstál i u výrazně dražších audiosestav. Za cenu okolo 7,5 tisíce korun tento model nabízí vysoký výkon, konstrukci z kvalitních materiálů, dobrou konektivitu vč. Bluetooth a čistý nezkreslený zvuk. V případě modelu SC-PMX82 tedy skutečně platí okřídlené pořekadlo „Hodně muziky za málo peněz.“

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plazma, LCD, LED, OLED…: Jakou televizi vybrat?

Dokonalé ozvučení interiéru. Jak to zvládnout do půl hodiny a bez drátů?