Otroctví, výstřednost, orgie. Co všechno se můžete naučit o sexu od zvířat?

Úspěšný sex někdy vyžaduje víc času, námahy nebo nasazení. Až vám něco z toho bude chybět, inspirujte se zvířaty. Jejich pojetí sexuálních splynutí vás nenechá chladnými. Jen zírejte, učte se nebo zhnuseně povykujte. Právo máte na všechno.

Oceánologové se hrdě přiklání k názoru, že sex byl vlastně „vynalezen“ v oceánu, neboť je to místo, kde příroda svoje sexuální pokusy provádí nejdéle. (Však taky první oceány se na Zemi objevily asi tak před 4,5 miliardami let. Předpokládá se, že jejich vznik souvisí s kondenzací vodní páry po ochlazení povrchu. Pára, déšť, kapka ke kapce, a zaplavení nížin na sebe nenechalo dlouho čekat.)

No, a aby tam dole nebyla nuda, došlo i na páření zajišťující rozmnožování jednotlivých druhů všech mořských obyvatel. Tady máte několik příběhů, nad kterými vám spadne brada. Budete jen nevěřícně kroutit hlavou i penisem…

Jak to chodí jinde než v posteli?

Mořské druhy jsou mistry ve skupinovém sexu. Navíc se u toho ani nemusí moc nadřít. Vždyť mimotělní sexuální zkušenost je taky zkušenost. A jen si zkuste uvolňovat miliony nebo i miliardy svého reprodukčního bohatství přímo do moře. (No fakt. Všemu předchází smyslné tanečky, načechrané ploutvičky, blikající barvičky.) Takové externí oplodnění, tedy stav, kdy se spermie a vajíčka mísí se slaným nálevem, je pro zachování harmonie stejně důležité jako vaše ranní velká potřeba.

Akorát je průšvih, když nejste ve správný čas na správném místě. Všechno se musí odehrát ve stejnou dobu, jen tak se dávající s přijímající dokonale synchronizují.

(Obvykle jako poznávací znamení pomáhá světlo úplňku. Ano, to je ta noc, kdy byste se třeba rozpárali, jen abyste mohli zasunout. Švýcarští vědci větší potřebu sexu a touhy potvrdili v magazínu Current Biology s tím, že za nabuzení v sexuální oblasti stojí neklid a celkové podráždění. Rozum tak ustupuje do pozadí a lidské chování mnohem víc a silněji ovládají pudy.) Takže si to shrňme. Výstřiky na všechny strany, úplněk, grupáče, které zvyšují úspěch reprodukce, úprk. Tam dole se nemají zase tak špatně! Aspoň někteří.

Zpívej, zpívej, jinak si ani neškrtneš!

Okřídlené modré velryby neboli keporkaci se na zimu vydávají do teplejších vod, kde se za zvuků písní páří a rozmnožují. (Ti větší zpívají hlasitěji a mají hlubší projev. Ten se ostatně líbí i našim samičkám. Nespočet výzkumů dokazuje, že muži s hlubokým hlasem působí na ženy dominantnějším a zdravějším dojmem. Jejich hlas podle vědců dokáže zapůsobit na ženské libido.)

Taky svojí mladé zkusíte zapět něco romantického do ouška? Pak si buďte jistí, že to je to jediné, s čím se můžete porovnávat. Modrá velryba při páření ejakuluje zhruba 1,4 hektolitru spermatu, ale pouze 10 % z tohoto množství pojme budoucí velrybí mamča. Tu lidskou by tenhle náklad zabil! Ale pojďme dál.

Sperma, které by vybílilo celý váš dům. Foto: Birdz.sk

Sperma, které by vybílilo celý váš dům. Foto: Birdz.sk

Sex na pláži

Kapra, štiku, candáta nebo sumce znáte, zatímco grunion vám nic neříká? V Kalifornii, kde nikoho nepřekvapí, by vám mohli vyprávět. Během přílivu uprostřed jarní noci tisíce ryb naskáče na pláž, klade vajíčka do písku a během tření chrochtá. Samec používá kluzké tělo samice jako skluzavku pro svoje potěšení. Samice svým ocasem vyhrabe jámu v zemi, zahrne tam vajíčka a spermie, pak hupsne zpátky do moře. Však se na ty orgie mrkněte ve videu!

O dva týdny později se oplodněné jikry vrací do vody. Zajímavé milostné hrátky… Zkuste se i vy sklouznout. Dostanete na budku! Radši na sebe hoďte něco víc „šukézního“. Co třeba?

Ohozy, elektřina i parazitování. Berete?

Samec koljušky, která jen tak mimochodem zdomácněla i v českých vodách, před třením „oblékne“ karmínově červenou barvu a samičce předvádí svůj sexy vodní tanec. Schválně, jestli i tohle dáte…? Jste spíš na sado maso?

Koljuška si frčí na červené. Foto: Top10list.cz

Koljuška si frčí na červené. Foto: Top10list.cz

Pak se inspirujte velmi dravou a po setmění i aktivní rybou rypounem nilským. Jeho elektrické orgány vytvářejí kolem těla pole, jehož signály slouží samečkovi a samičce k vyjádření vzájemných sympatií. V porovnání s ďasem mořským to ale není vůbec nic. Ten je na tom možná nejhůř ze všech.

Sameček, obyčejně menší o dva centimetry než samice, hledá čichem její pach. Pak se zakousne do kůže a tam setrvává, dokud s ní nesroste. Dochází k propojení krevních oběhů a samec je něco jako parazit, který až do konce života (čtete dobře), poskytuje samici své sperma. Když to borce nestačí, nechá se stejným způsobem nabourat i od dalšího samce, takže jí sluhu dělají dva ocasové. A teď si klidně oddychněte, že váš milostný život na tom není zase tak špatně!

A kým byste (ne)chtěli být vy?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jste dost dobří v sexu? Vypočítejte si to podle vzorce!

Akupresurní body pro dobrý sex. Tohle probere každou!