Originální dárky pro petrolheady. Tímhle nic nezkazíte!

Miluje své auto? Tráví v něm hodiny času každý den? Pomozte mu jej vyšperkovat! Přinášíme nejlepší tipy na dárky.

Mé auto, můj hrad. Jenže bez slušného vybavení si nikdy neužijete takový komfort, jako s drobnými vychytávkami, které ocení každý nadšený motorista

Příslušenství pro mobil

Smartphone se pomalu stává prodlouženou rukou každého z nás. Přitom právě v autě dostává úplně nové funkce. Stává se navigací, dopravním zpravodajstvím, zdrojem hudby i videa. Jenže aby smartphone správně fungoval, potřebuje správné příslušenství.
Základem je dobrý kabel, kterým telefon připojíte k autu – ať už pro nabíjení nebo pro zrcadlení telefonu na displej systému v autě. Běžně dodávané USB kabely k telefonu jsou většinou velmi nekvalitní. Přitom kablíky za 100 Kč vám poskytnou mnohem lepší kvalitu – mají ochranu proti zlomení konektoru a vůbec vydrží drsnější zacházení.
Když už máte telefon připojený, je třeba jej někam umístit. Zkuste se vyhnout univerzálním držákům. Ne že by byly špatné, ale pokud máte třeba iPhone 6, pořiďte si držák na míru pro iPhone 6. Bude perfektně pasovat na mobil a využije přesný tvar zařízení pro snadnou manipulaci.
Dobíjení mobilu v automobilu je trochu problematické. Nová auta mají USB porty, ale často nabídnou nižší nabíjecí proudy a časté vypínání a zapínání zapalování nedělá dobíjení právě dobře. Zvykl jsem si na to mít v autě powerbanku, která telefon dobíjí rychle, stabilizovaně a navíc ji můžete nosit všude s sebou.

Informace z auta

Všechna auta mladší cca 10 let jsou vybavena konektorem OBD II, přes který se připojuje diagnostika auta. K autu můžete připojit vlastní diagnostiku, kterou dokoupíte doslova za pár stokorun. Přes Bluetooth se pak k zařízení připojíte a už můžete kontrolovat úplně všechny informace, které řídicí jednotka nabízí. Ať jde o otáčky motoru, rychlost vozu, zatížení motoru, teplotu chladicí kapaliny, nasávaného vzduchu a další desítky a desítky parametrů. Vše si komfortně zobrazíte na displeji smartphonu. Tohle budete milovat!

Bezpečnostní kamera

Velmi praktickým tipem je také bezpečnostní kamera, která se nainstaluje na přední sklo a nahrává jízdu. Pokud dojde k dopravní nehodě, bude mít řidič záznam z kamery. Ten pak může (ale nemusí) předat policii jako podklad pro vyšetření dopravní nehody.
Má-li být obraz z kamery kvalitní, je třeba, aby měla rozlišení aspoň 1920 x 1080 bodů a počítejte s cenou aspoň kolem 2500 Kč. Obraz z těch levnějších obvykle za nic nestojí.

Zimní výbava

Je pěkně otravné škrábat ráno zamrzlá skla kreditní kartou. Přitom superškrabky stojí pár korun a nabídnou úplně jiný komfort. To je dárek! Ale i takový sprej na zamrzlá okna je praktický. Nastříkáte jej na zamrzlé sklo, počkáte 2-3 minuty a pak jen setřete stírači a máte hotovo.

Zabezpečení

Dnes není žádné auto v bezpečí. Nenechavci zkouší kde co. Dobrý alarm je tedy základem! Moderní alarmy jsou už dvoucestné. Co to znamená? Nejen že auto začne houkat na ulici, toho si už dnes nikdo nevšimne, ale důležité je, že vám začne doma pípat ovladač. Stále tak máte své auto pod kontrolou!

Tzv. pager vás pak informuje o všem, co se s autem děje.

Tzv. pager vás pak informuje o všem, co se s autem děje.

Autorádio

Má obdarovaný staré auto ještě s klasickým „tatrankovým“ rádiem? To toho asi moc neumí. Přitom nová rádia jsou nabušená funkcemi. Umí přehrát hudbu z USB flash disku, SD karty a často také z mobilu přes Bluetooth. Přitom nejsou vůbec drahá a instalace je opravdu velmi jednoduchá. Staré rádio stačí vyndat a nové vložit. Díky ISO konektorům bude vše pasovat.

Moderní autorádia toho umí fakt hodně.

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dárky za 5 minut 12. Naše prima tipy pro pány!

Tipy na dárky pro drahou polovičku. Pro kutilky, fintilky, milovnice barev i další ženské!