Obnovení základní vojenské služby. Ano či ne?

Novela českého branného zákona. Je nebezpečná? Budou se mladý týpci zase muset strojit do zelenýho mundúru? Ministerstvo obrany si tak trochu koleduje!

Vojna

Modrá je dobrá… Tohle heslo dřív mělo neskutečnej význam! Studia, nemoc, náboženská přesvědčení, podplácení? Maníci tenkrát dělali cokoli, aby nemuseli nastoupit do základní vojenské služby. Taky co tam, že jo? Jestli i vy se pyšníte modrou knížkou (prezident Milda Zeman ji má taky a dostal se až na hrad), jistě se vám bude líbit Mezinárodní den odpůrců vojenské služby. Získá si vaše sympatie?

Zase jeden nápad do pranice

Připadá na 15. června, tak si ten den nezapomeňte nostalgicky vzdechnout, jak jste tenkrát s tou posudkovou komisí vyjebali. Civilka v zoologický zahradě? No co? Kydání hnoje je taky vojna! A teď cože?

Pro svůj nízký věk vůbec nevíte, o čem je řeč? Tahle doba vás absolutně minula? Tak to bacha, verbování má podle některých smysl ještě dneska. Kdo si myslí, že 20tisícová profesionální armáda (jestli se tomu tak dá říkat) pro obranu našeho státu nestačí? Můžete hádat. Jednou asi stačí.

Hra na vojáčky

Premiér Bohuslav Sobotka se s tím nemaže, pánové. Přišel, viděl, řekl, že by byl pro, aby se znovu projednal návrh na zavedení povinných odvodů. A to, i kdyby to mělo být třeba jen na tři měsíce. Co na to zbytek vlády?

Poslanci zakroutili očima a začali si klepat na čelo. Jako důvod uvedli, že na tuhle šaškárnu nejsou prachy, protože když se sčotne nějakej ten žvanec, postel pro jednoho žoldáka, prostory, technika a tak dále, vychází jeho myšlenka poměrně draho. Levnější varianta vypadá tak, že se podpoří nynější aktivní zálohy, což dělá 1 200 hlav.

Jestli jste si oddychli, tak poměrně předčasně. Viděli jste film Nepřítel státu? Čím techniky, tím větší provar. A na podobným principu maká i tenhle nápad.

Dojí koza krev?

Stát chce mít papírový přehled. Údajně se prý nejedná o opakování historie, ale pouze jakousi dokumentaci, aby vláda věděla, kolik chlapíků, v jakém věku a kondici by bylo schopno a ochotno navlíknout se do uniformy. Samozřejmě v případě, kdyby došlo tvrdý na tvrdý, a nějací tetoristi měli problém.

Detaily novely

Celý by to mělo vypadat tak, že v případě ohrožení by muži a dokonce i armády chtivé ženy prošli evidencí a posouzením zdravotní způsobilosti. Kdo by nahlásil, že mu například víra v myšáka Mickeyho nedovoluje účastnit se něčeho takovýho, byl by pouze zapsán. Prý nic víc. Zbytek kandidátů prošlých sítem by se účastnilo tříměsíčního cvičení. Opravdu je tohle cesta z města?

Tak jistě, nějací nadšenci, kteří zamlada hltali Ramba, by se našli určitě, ale upřímně? Dneska ti průměrnej ajťák udělá programovou symfonii za jedno odpoledne, ale venku na hřišti se neohne ani pro upadlý cigáro. Elitní výběr se tedy očekávat nedá, což jistě není problém jenom České republiky. Ve finále na tom beztak budou všichni stejně, ať už k odvodům fyzicky dojde nebo ne.

Mimochodem, s tou kondicí to nebude tak horký ani ve středním věku. Když vidíte, co dva dospělí chlapi můžou vymyslet za kravinu… Ani na to slovo se nezmůžete! Konec vás rozseká!

https://youtu.be/572kUY5S4Po

Zkrátka a dobře, 15. června nezapomeňte skandovat protiarmádní hesla. Ale jestli patříte k nadšencům, tak si už teď opakujte vojenskou hantýrku. Víte třeba, co je to „afrika“?

 Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

4 politické celebrity, které zemřely rukou vraha

Rychlost přitahuje. Kdo to umí nějvíc rozpálit?