Novinky ze světa her: Need for Speed: Payback, Star Wars: Battlefront II a postapokalyptické RPG Elex

Kompletní úpravy aut jsou zpátky v Need for Speed: Payback, Star Wars: Battlefront II už klepe na dveře i se všemi hrdiny z předaleké galaxie, a nakonec odvážné a netradiční fantasy RPG Elex.

Need for Speed: Payback – tuning je zpátky!

Úpravy vozidel bylo právě to, co kompletně změnilo známou herní sérii, když v roce 2003 vyšel Need for Speed: UndergroundTuning tu zažil svůj největší boom, stejně jako v následujících dílech Undergorund 2, Most Wanted a Carbon. Postupně se pak od něj začalo v dalších titulech upouštět, ale pak se vrátil zpět v minulém díle s jednoduchým názvem Need for Speed (2016). Jeho pokročilejší verze přichází teď v Need for Speed: Payback.

Systém tuningu bude stejný, s tím rozdílem, že možností uprav bude vícero. Nárazníky, blatníky, boční prahy, křídla, ale i karoserie a polepy, to všechno půjde upravit dle libosti. Vrací se i rozdělení aut do různých tříd, což opravdu vítáme. K dispozici jich bude pět. Race, to jsou závoďáky pro okruhy, Drift jsou přirozeně auta na driftování bokem, Off-Road jsou vozy upravené na jízdu mimo silnice, Drag jsou speciály pro závody na čtvrt míle, a konečně Runner jsou káry na sprinty, tedy závody na delší vzdálenosti z bodu A do bodu B.

Skvělou zprávou je, že budete moci ve světě nalézt staré vraky klasik, které si jednoduše odtáhnete do garáže a můžete je vymazlit zpět k dokonalosti. Není nad to přivést k životu starý Mustang nebo Datsun, a na tohle se opravdu těšíme. Need for Speed: Payback vyjde 10. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Star Wars: Battlefront II obsahuje nové hrdiny Hvězdných válek

Graficky úžasná střílečka Battlefront přinesla minulý rok splněný sen každého fandy Star Wars. Hra obsahuje kampaň, ale hlavní náplní je samozřejmě multiplayer, kde nejen, že se proběhnete na povrchu ledového Hothu nebo zalesněného Endoru, ale máte možnost se převtělit do legendárních postav jako Han Solo, Luke Skywalker nebo Darth Vader a Císař Palpatine. Hra nicméně obsahovala přístup pouze k postavám a technice z původní staré trilogie Hvězdných válek.

To se teď mění s dalším dílem, kdy budeme mít konečně možnost účastnit se multiplayeru v kůži všech postav, které jsme postrádali, jako Darth Maul se svým dvojitým světelným mečem, nebo samotný mistr Yoda. Hra bude obsahovat i hrdiny z nové epizody VII a nadcházející epizody VIII, takže k dispozici bude i Rey, Kylo Ren nebo Captain Phasma.

Zajímavostí je potom kampaň za Impérium, tedy za ty „špatné“. Inferno Squad je elitní komando, se kterým se vydáte nakopat zadek povstalcům, a hlavní postavou bude velitelka Iden Versio. Co to má Disney za zálibu dělat jenom ženské hrdinky?  Star Wars: Battlefront II vychází na všech platformách 17. listopadu 2017.

Elex – fantasy a sci-fi v jednom

Válečník se sekerou u pasu a štítem na zádech prochází krajinou…a najednou se vystřelí kupředu pomocí jetpacku. Co to má být? Přesně takhle šílené je nové RPG Elex, které v sobě kombinuje prvky fantasy a sci-fi dohromady. Jak ukazuje trailer, váš bojovník jednou bojuje s masivním obrem, potom s obrněným robotem, a pak na něho útočí zombies. V boji můžete využít skokové trysky, tedy jetpack, chladné zbraně pro boj na blízko, jako sekeru nebo meč, ale také střelné zbraně, dělo, starý dobrý luk nebo rotomeč, okopírovaný od Mariňáků z Warhammeru 40k. Opravdu odvážná kombinace, která ale v ukázce vypadá docela příjemně. Autory tohoto nápadu je herní studio Piranha Bytes, které stojí za kultovní fantasy RPG sérií Gothic, tak uvidíme, jestli bude Elex lepší, než jejich novější hry Risen. Postapokalyptická krajina v ukázce se nám zamlouvá! Elex vyjde 17. října pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Pořád je na co se těšit. Co si zahrát jako první?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

V srpnu vyjde Middle-earth: Shadow of War. Masakr ve Středozemi!

Novinky od Ubisoftu: Assassin’s Creed: Origins, Skull & Bones a Far Cry 5