Novinky z NBA: Hvězdný víkend a přepisování dějin

Opět vás zásobujeme nepravidelnou dávkou novinek ze světa nejlepší basketbalové soutěže. Chcete vědět, co hýbe sportovním světem?

Nedávno jsme psali o nejzajímavějších okamžicích aktuální sezóny basketbalové NBA. Za těch pár měsíců se toho ale hodně změnilo, tak se podívejte na to podstatné, co vás udrží v obraze!

Víkend plný hvězd

Těžko začít něčím jiným než oblíbeným all-star víkendem. Setkání nejlepších hráčů soutěže i letos nabídlo zajímavou podívanou. V pátek a sobotu proběhly tradiční dovednostní disciplíny, utkání mladých hráčů z USA proti zbytku světa i humorně pojatý zápas celebrit a veteránů.

O tomhle víkendu se ale bude mluvit hlavně kvůli dvěma událostem. Zaprvé mohli fanoušci sledovat vůbec nejproduktivnější utkání v historii hvězdných klání. Oba týmy v nedělním zápase nasázeli dohromady astronomických 369 bodů, takže je jasné, že na obranu se moc nehledělo. Zvítězil tým Západu v poměru 196:173, z jeho středu si už podruhé za sebou odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče Russell Westbrook z Oklahomy. Z východního týmu exceloval Paul George, s 41 body zůstal jen jeden bod od rekordu Wilta Chamberlaina. A pochopitelně musíme zmínit i poslední all-star game Kobeho Bryanta, kterého fanoušci i přes mizerné výkony jeho Lakers opět vybrali do základní sestavy utkání.

Druhým milníkem byla smečařská soutěž, v poslední dekádě pomalu ustupující z dřívější slávy. Letos však dvojice mladíků vystřihla fantastický duel, možná nejlepší v historii. Obhájce loňského prvenství Zach LaVine z Minnesoty a Aaron Gordon z Orlanda dopravovali míče do obroučky opravdu nevídaně. Přestože nakonec zvítězil LaVine, Gordon předvedl několik smečů, které jste ještě určitě neviděli:

Dva šampioni vpředu

Ve fantastických výkonech pokračují i týmy Golden State Warriors a San Antonio Spurs. Válečníci kralují celé lize se skóre 57 výher a pouhých 6 porážek. Všichni netrpělivě čekají, zdali se podaří překonat rekord NBA, kdy Chicago Bulls před dvaceti lety vyhrálo 72 utkání z 82. Ještě šestnáctkrát tedy potřebuje Golden State zvítězit a možná pak bude považováno za vůbec nejsilnější tým historie

Pod dojmem těchto čísel zůstává upozaděno San Antonio, které si ale se skóre 54-10 vede rovněž výtečně. Nová akvizice LaMarcus Aldridge se do týmu zapracovala perfektně a společně se zbytkem konsolidovaného kádru nenápadně porážejí jednoho soupeře za druhým. Oba zmíněné týmy navíc na domácí palubovce letos ještě neprohráli. Golden State také překonalo další rekord, když v součtu s minulou sezonou jejich domácí neporazitelnost čítá už neskutečných 45 zápasů. Současný tým Warriors v podstatě nemá slabin a když se dobře vyspí jeho lídr Stephen Curry, letos suverénně nejlepší hráč ligy, jenž má na kontě už také pár překonaných rekordů, není v silách žádného týmu ho porazit.

Sledujete zámořskou NBA? Co si o současném dění myslíte? Napište nám pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejbrutálnější sportovní rvačky – kdy si profíci uřízli ostudu

Rok 2016 ve sportu. Na co se můžeme těšit?