Novinky od Ubisoftu: Assassin’s Creed: Origins, Skull & Bones a Far Cry 5

Nedávná konference herního vydavatelství Ubisoft odhalila spoustu novinek. Některé přistanou v prodejnách už za okamžik, jako očekávaný Assassin’s Creed: Origins. Na ostatní si zatím počkáme, ale na trailery se můžete podívat hned teď!

Po roční pauze se vrací Assassin’s Creed: Origins

Vlajkovou lodí Ubisoftu je série Assassin’s Creed. První díl se objevil v roce 2009 a od té doby vycházel jeden titul za druhým. Minulý rok sice přišla pauza, ve které dorazil do kin film na motivy her, ale hlavně se tvůrci dušovali, že pro další hru připraví zásadní změny. Což se stalo. Assassin’s Creed: Origins se odehrává ve ve starém Egyptě, takže ještě před zmíněnou jedničkou. Tím byla přerušena časová osa, kdy jsme se postupně ze středověku a renesance dostávali až k období páry. Změny jsou ale zásadnější, než jen prostředí, došlo totiž k přepracování jedné z klíčových složek hratelnosti.

Baek to bude mít od tvůrců trochu složitější. Hra se snaží posunout k realitě, takže není možné skokem zeshora zabít dva strážce najednou. Stejně tak bude obtížnější celý soubojový systém. Nově se neomezí jen na mačkání bloku a protiútoku. Blokování tu totiž ani není. Máte možnost se buď ráně vyhnout nebo ji vykrýt štítem. Vše musíte načasovat a tak trochu taktizovat. Nehrozí tak žádné masakrování nepřátel po stovkách, jako to uměl Connor nebo Edward. Uvidíme, zda souboje nebudou tak frustrující, jako v prvním díle, kdy Altaïra klidně zabil jediný templář. Svoje schopnosti v boji si budete moci vylpilovat přidělením dovednostních bodů, kterými můžete vylepšit i různé další kategorie.

Významnou změnou je také avizované zmizení minimapy, místo které máte před sebou jen horizont s označeným cílem. Obejít se budete muset i bez orlího pohledu – místo něho máte na pomoc Baekova zvířecího přítele, kterým je skutečný orel Senu. Toho můžete vyslat před vás a ovládat. Orel slouží k vizuálnímu průzkumu oblasti a můžete s jeho pomocí označit protivníky a vaše cíle. Změn je zkrátka dost a všechny je objevíme už 27. října 2017, kdy hra vychází.

Zlatá doba pirátství ve Skull & Bones

V Ubisoftu se zřejmě zamilovali do ovládání plachtnic na širém moři. Nejen, že se po čtvrtém Assassin’s Creed: Black Flag rozhodli téma vytěžit v Assassin’s Creed: Rogue, ale teď nám navíc přichystali titul, který se na lodní souboje přímo specializuje. Skull & Bones je multiplayerová hra, která se odehrává pouze na vodě. Konkrétně ve vlnách Indického oceánu. Samozřejmě jste v roli kapitána, a vaši plachetnici vidíte z pohledu jako v Black Flag. Zvolíte si vzhled postavy, postavíte loď, naverbujete posádku a vzhůru na moře! Na moře sdílené ostatními hráči, s kterými se můžete spojit a společně vyrazit plenit konvoje. Samozřejmě si můžete dát i bitvu 3 vs 3 nebo dokonce 5 vs 5 a poměřit se s ostatními. Hra bude obsahovat různé třídy lodí, rychlé a obratné i obrovské, po zuby vyzbrojené galeony. Vizuálně to všechno vypadá naprosto úžasně a lodě jsou prostě skvostné. Hra samotná nicméně vyjde až někdy v polovině roku 2018.

Far Cry 5 tentokrát na území Spojených států

Série Far Cry je další oblíbený titul Ubisoftu. Páté pokračování first person akce vypadá v ukázce velmi zajímavě. Prostředí Ameriky je od vývojářů odvážné: vykosit ostrov plný hajzlů je něco jiného, než klasickou střílečku zasadit na americký jih, kde budete masakrovat občany městečka Hope County v Montaně. Shodou okolností, i nový Wolfenstein se bude odehrávat na území Ameriky. Vzhledem k tomu, že si Far Cry 5 nehraje na kdovíjak vážný titul, to nejspíš nikomu vadit nebude.

Trailer ukazuje detailní zpracování prostředí. Lány obilí, baráky, traktor, všechno je špičkově vykreslené a jako živé. Kromě nepřeberného arzenálu budete mít k dispozici svoje parťáky. Ostřelovačku Grace můžete usadit na nejvýhodnější pozici a bude vám krýt záda. Zajímavým prvkem je pes Boomer – nejen, že klidně sundá grázla před vámi, ale ještě vám jako aport donese jeho zbraň! Opravdu cool herní prvek, který bude asi patřit k těm nejzábavnějším. Další do party je pilot Nick. K dispozici má klasický vrtulový hydroplán, ten je ale vyzbrojený raketami i kulomety a dokáže nadělat pořádnou paseku, když si ho přivoláte na pomoc. Navíc si můžete hru vyzkoušet s kamarádem v kooperačním režimu, a to bude teprve ta pořádná zábava. Ukázka je celkem syrová a má výbornou atmosféru. Vybíjení náboženských fanatiků a amerických buranů bude zřejmě pěkně návykové! Uvidíme 27. února 2018, kdy hra vyjde.

Taky jste fanoušky Ubisoftu? Na co se těšíte nejvíc?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Novinky ze světa her: Wolfenstein II: The New Colossus, Days Gone a Call of Duty: WWII

V srpnu vyjde Middle-earth: Shadow of War