Nové video Vladimira 518 a další jeho projekty. Který nás bavil nejvíc?

Už jste viděli nový klip od Vladimira 518? Pokud ne, koukejte to napravit. A i jeho další mediální výstupy stojí za to. Které byly nejlepší?

Možná tuhle zajímavou figuru znáte jen jako součást uskupení PSH, které hlavně na přelomu milénia dobývalo českou hudební scénu. Vladimir 518 je ale poměrně renesanční člověk, který o sobě dává vědět v médiích i prostřednictvím řady dalších aktivit. Které nás zaujaly v poslední době?

Klip, jaký tu ještě nebyl

Nedávno vydal Vladimir 518 dost neobvyklý klip, ke kterému dokonce uspořádal premiérové promítání. Pokud jste ho nestihli, můžete se na něj už podívat online. Klip je na současnou rappovou scénu neobvykle vrstevnatý a samotná skladba jakbysmet. Každý si její význam může vykládat po svém, ale my se přikláníme k tomu, že se jedná o chytrou reflexi dosavadní Vladimirovy tvorby a jeho úspěchů. A video, doslova pečlivě vysoustružené, je pak jen třešničkou na dortu:

Neobvyklá dokumentární tvorba

Loni se Vladimir zabýval dalším ze svých zajímavých projektů. Vzal si na paškál různé městské subkultury a zaúkoloval spoustu mladých režisérů, aby o těchto větších či menších exotech natočili půlhodinové dokumenty. Vznikl z toho cyklus Kmeny, který se nakonec vysílal i v České televizi a sklidil slušný úspěch. Opět se jednalo o originální záležitost, do které se zatím nikdo jiný nepustil. Nebo jste snad už viděli dokumenty o hipsterech, pankáčích, fanoušcích animovaných kostýmů nebo totálních absitentech?

Radost z ošklivých budov

Společně s architektem Adamem Gebrianem a dalšími odborníky o sobě dal Vladimir vědět loni na podzim. Podílel se totiž na komentovaných prohlídkách nejošklivějších architektonických kousků v Praze. Budov, které jsou všeobecně považovány za vrchol nevkusu a socialistického funkcionalismu. I na nich však leckteří odborníci (především v zahraničí) nacházejí určitou krásu a hlavně nezapomenutelný otisk doby. Předání tohoto jiného vidění tradičních budov bylo právě cílem tohohle projektu.

Jak je vidět, Vladimir se vedle hudební kariéry věnuje i řadě jiných aktivit. Která z nich vás baví nejvíc? A souhlasíte s jeho názory, nebo by se spíš neměl do všeho montovat? Napište nám pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejhorší videoklipy roku 2015 – peklo existuje!

Osm hrozných v osmi nových klipech