Nelezte si do telefonu. Končívá to zle!

Ožehavou otázku důvěry v partnerském vztahu řeší každý po svém. Podle aktuálního průzkumu jednoho z virtuálních operátorů je jasné, že zatímco více než dvě třetiny Čechů svým protějškům opravdu věří, celých 29 % z nás sem tam pro jistotu zkontroluje kromě svého také ten partnerův mobilní telefon.

Nelezte si do telefonu

Zajímavé je, že častěji šmírují příslušnice něžného pohlaví (nebo jsou zkrátka jen upřímnější a chlapi v průzkumu zatloukali). Celých 41 % z dotazovaných žen a dívek přiznalo, že partnerům alespoň někdy pro jistotu zkontrolují obsah telefonu, zatímco u mužů šlo jen o 19 % tázaných.

Kontrola mobilu? Oheň je na střeše!

Z průzkumu SAZKAmobilu na téma mobilních technologií v partnerských vztazích dále vyplývá, že muži a ženy jsou nevěrní zhruba stejně. K záletnictví se přiznalo 20 % mužů a 18 % žen, naopak obětí nevěry se stala jen třetina mužů, ale už 39 % žen. Zajímavé jsou z tohoto pohledu také počty těch, kteří zjistili, že jim partner někdy procházel telefon. Obě pohlaví zde nalezla výjimečnou shodu, když kladně odpovědělo 23 % žen i mužů.

Ti, kteří přiznali procházení partnerova telefonu, radost většinou neměli. Jen 45 % z nich se nepodařilo najít žádný diskreditující materiál. Zbytek odhalil partnerovu lež (45 %), nevěru (25 %), kompromitující fotografie (9 %) či jiný zásadní problém (např. tajný účet v bance). Zajímavost? Celých 85 % z nás má v telefonu kontakty pod pravými jmény, zbytek však kvůli obavám ze sledování totožnost některých raději skryje a uloží si je jinak

Žárliví moc nejsme, SMS flirt je normálka

Jak jsou na tom Češi z hlediska žárlivosti? Nikterak extrémně. Na stupnici 1-10 (1=minimální a 10= maximální míra žárlivosti) se pohybujeme někde okolo čtyřky (medián). Třináct procent Čechů se považuje za absolutně tolerantní druhy, oproti tomu jen 1 % dotazovaných řadí samo sebe mezi maximální žárlivce. Odpovědi mužů a žen se přitom liší jen v řádu procent.

Podle průzkumu se flirtem prostřednictvím SMS/MMS baví téměř polovina Čechů, 19 % ze všech dotazovaných dokonce přiznalo, že se jim v minulosti povedlo odeslat lechtivou zprávu omylem na špatné číslo.

A co vy? Posíláte si hanbaté fotky a flirtujete prostřednictvím mobilu? Přiznejte se v diskuzi pod článkem.

Autor: Pseudofilozof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co všechno nakoupíte mobilem. Budete koukat

Jak to dopadne se světem zavislých na mobilech