Nejstupidnější zločiny. Chcete-li se dát na dráhu kriminálníka, tady se neinspirujte!

Pokud uvažujete o tom, že se z vás stane zasloužilý a obdivovaný zločinec, měli byste vědět, že to není úplná sranda. Následující příklady vám snad jasně ukážou, čeho se na kriminální dráze vyvarovat. Tohle jsou ty nejstupidnější zločiny!

Nechtějte peníze do roztrhání těla

Začněme povedeným párkem zlodějů z Belgie. Ti se v roce 2009 v honbě za snadno vydělanými penězi rozhodli vyhodit do vzduchu bankomat. V trhavinách se však zřejmě moc neorientovali a tak nálož trochu předimenzovali. Nejenže rozmetali na kusy bankomat, ale také celou budovu, ve které se nacházeli. V troskách také oba dva zemřeli. Posmrtně pak byli dokonce odměněni (ne)populární Darwinovou cenou, která je každoročně udělována lidem, co svou hloupou smrtí přispěli k vylepšení genofondu lidstva. Těžko říct, jestli to pro rodiny obou mužů bylo vhodnou náplastí na jejich ztrátu.

Zjistěte si, do jakého autobusu nasedáte

Také únosci mohou někdy svým zločinem spíše pobavit, než vystrašit veřejnost. Tak například v roce 2003 jistý muž unesl v Londýně autobus č. 320 a dožadoval se, aby byl okamžitě odvezen do Bromley. Tento požadavek však řidiče poněkud překvapil, protože tato londýnská čtvrť byla na běžné trase dané linky. Únosce však na tuto okolnost neupozornil a zavezl ho přímo k místní policejní stanici. Tam byl také zadržen a následně za ozbrojený únos odsouzen na 3 roky za katr.

Pamatujte, že kdo chce víc, nemá nic… A zvlášť Fuller

Jistý Michael Fuller ze Severní Karolíny se vydal do obchodního centra se zfalšovanou bankovou, a teď se podržte, v hodnotě 1 milion dolarů! Zde si vybral zboží za zhruba 500 dolarů a doufal, že mu prodavač vrátí. Podobně pitomý byl i jiný Američan, který se shodou okolností jmenuje Ray Fuller a pochází z Texasu. Ten si zašel do banky s padělaným šekem, na který ovšem „velmi prozřetelně“ napsal částku 360 miliard dolarů, a tu chtěl vyplatit. Inu, asi nemusíme zdůrazňovat, že se oba Fullerové svých peněz nedočkali a putovali za mříže.

Pokud zdrháte, ujistěte se, kam běžíte

V australském Perthu v roce 2013 ukradl lupič v obchodním centru ženě kabelku a dal se na útěk. Bohužel pro něj si však nevšiml, že mu v cestě stojí výplň skleněných dveří, kterou v plné rychlosti proletěl. Kolemjdoucí se ho následně pokusili zadržet, nicméně muž se nakonec omámený z místa čina přeci jen dostal, protože na něj nedaleko čekal komplic v autě. O tom, zda byl později zadržen, se nám nic najít nepodařilo, nicméně videozáznam celé události koluje po internetu a baví miliony lidí.

Nezajímejte se o to, jakou fotku máte v zatykači

V roce 2016 byl policií v Ohiu hledán Donald „Chip“ Pugh. V tomto případě nejde ani tak o hloupost zločinu, ale zločince. Tento muž se totiž poměrně dlouho úspěšně skrýval před policií, která ho hledala pro žhářství a vandalismus. Jenže jakmile zjistil, že na fotce v zatykači nevypadá dvakrát dobře, rozhodl se jednat. Policii tedy poslal jinou svou fotografii a připojil text: „Tady máte lepší fotku ,tamta je příšerná“. A jak to dopadlo? Díky jasnější představě o tom, jak vypadá, byl brzy zatčen na Floridě.

Když loupíte, přesvědčte se, že za vámi nestojí „policajt“

Zaměstnanec lékárny v americkém Daytonu se jednoho prosincového rána roku 2010 nestačil divit. Ve 2:15 totiž zažil loupež. Jenže co čert nechtěl, v 5:45 si lékárnu vybral další muž jménem Donald Cotten. Tentokrát však měl smůlu zločinec, neboť při akci se přímo za ním objevil policejní důstojník Joshua Campbell, který si sem přišel prohlédnout pásky z bezpečnostní kamery kvůli předešlé loupeži. Campbell si evidentně chvíli rozmýšlel, že se před ním děje skutečno to, co se děje, a pak lupiče rychle zpacifikoval.

Nikdy se nevracejte na místo činu

Ruský zloděj provedl v roce 2004 v regionu Vladimir dokonalý zločin. Z obchodu totiž ukradl televizi, aniž by to kdokoli zpozoroval. To, že něco chybí, zjistili zaměstnanci až za dobrou hodinu. Nikdo z nich však nic neviděl, takže šance, že bude viník dopaden, byla naprosto minimální. Tedy až do doby, kdy se zloděj dostavil zpět do obchodu a prodavače požádal, aby mu dali dálkové ovládání, anténu a záruční list od odcizené televize. Personál tak mohl zavolat policii a ta onoho „chytráka“ brzo zatkla.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herečtí padouši – které hvězdy páchaly zlo i mimové filmové plátno?

Jak se cítí vrazi – zpovědi lidí, kteří někoho zabili