Nejšílenější kina na světě – užili byste si tady film?

Dívat se na film můžete dnes už téměř kdekoli, ale kino je prostě kino. Až na nějaké případy, kdy kino je prostě… víc než jen kino. Podívejte se na pár z nich.

Děti jako pohroma

Velký americký řetězec Cinépolis přišel s opravdu hodně bizarním nápadem. Rozhodl se postavit speciální promítací sály s názvem Cinépolis Junior, které budou určené pro rodiny s dětmi. Na tom by nebylo nic tak děsivého, ovšem až uvidíte následující video, pochopíte, v čem tragičnost tohohle nápadu spočívá. Kinosály budou vybaveny herními zónami, které v praxi absolutně znemožní sledování filmu. Je jasné, že rozšířené verze Pána prstenů se tam promítat nebudou, ale přesto je tenhle přístup hned z několika důvodů dost úlet. Jednak si děti žádný film nevychutnají, jelikož během jeho sledování desetkrát utečou na prolézačky a pětkrát na skákací duchny. A navíc se ani nenaučí, jak se v kině normálně chovat. Cinépolis otevře první dvě taková kina už v těchto dnech v Kalifornii. No, držíme palce.

https://www.youtube.com/watch?v=DFzrMcSGAKY

V souladu s přírodou

Filmové zážitky v přírodě? Žádný problém. Slavný architekt Ole Scheeren navrhl kino, které už pátým rokem stojí v jedné malajské laguně! Je postaveno z plovoucích dřevěných prken a posouvá tak sledování filmu úplně jinam. Na jedné konstrukci je ve vodě umístěno obří plátno, několik desítek metrů před ním pak série sedaček. Jedná se o vpravdě luxusní zážitek, ale na takové Čelisti bychom se tam dívat nemohli

Spojení příjemného s… příjemným

Jak nejpohodlněji sledovat filmy? S přáteli ve vířivce přece, to je snad jasné! Přesně takhle uvažovali koumáci z Hot Tub Cinema a jejich projekt se setkal se slušným ohlasem. Momentálně si tuhle pohodičku můžete dopřát ve Velké Británii, Spojených státech a na Ibize. Ale plavky si raději nechte na sobě, tady vážně jde jen o koukání na filmy. Ano, bohužel. Ale i tak to zní hodně dobře!

Bonus – temnota v každém z nás

Samozřejmě to ale vždy není jen o samotném prostoru. Pravé cinepeklo dokáže vytvořit i jediný, dostatečně sociálně neobratný člověk, který vám zkazí zážitek ze sledování filmu zcela nekompromisně. Existuje totiž spousta činností, kvůli kterým budete z kina odcházet znechuceni. Třeba když někdo zabere kvintet nejlepších míst pro kamarády, kteří pak nedorazí. Nebo když člověk ve vaší blízkosti opakovaně odchází z místa. No tak, snad si dojdu před filmem, a pak mám klid, ne? A pokaždé, když se zvedne, navíc hlasitě práskne sedačkou. O nepřeslechnutelných zvucích při požírání křupavých dobrot či srkání coly se ani nemusíme bavit, to je prostě zločin proti lidskosti. Stejně jako bavení se nahlas, neadekvátní smích, brutálně pozdní příchod či telefonování. Střílet takové jedince bez milosti!

Jaký byl váš nejhorší zážitek v kině? Bylo to spíše místem, nebo okolními nezdvořáky? Pište pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Domácí kino? To nejlepší vypadá takhle!

10 přepychových záležitostí, které si můžete pořídit až z vás budou milionáři