Nejpodivuhodnější volanty světa. Chcete je?

Volant je pro řidiče hlavní nástroj pro ovládání vozu. Evolucí jsme přišli na to, že dokonalý volant je kulatý, dole seříznutý. Jak náročná ale byla tato cesta?

Kleště

To nevymyslíš! Australská policie zastavila auto, které vypadalo podezřele (mělo 2 spálené pneumatiky). Jaké bylo udivení policistů, když místo volantu našli jen kleště. Ano, řidič zatáčel kleštěmi a zřejmě mu to ani nevadilo. Co by na to řekl Dan Ťok?

K čemu volant, stačí kleště.

Kukuřičný klas

Všichni víme, že dokonalý tvar volantu je kulatý. Jenže Japonci těžko přijímají obecné pravdy a tak se neustále snaží vymyslet něco lepšího. U jednoho svého konceptu se rozhodli, že kulatý volant je přežitek a nahradili jej něčím, co nejvíc připomíná kukuřičný klas. Pořád to říkáme, Japonci jsou šílení! Skočte zrovna na čas 3:57, ať si toho krasavce prohlédnete.

StarWars

Není divu, že i další podivuhodný volant pochází z Japonska, tentokrát od Hondy. Je jasné, že designér tohoto volantu vyrůstal u hvězdných válek. Jak to asi vypadalo na brainstormingu v Hondě? Hmm, volant udává, jestli pojedeme doleva, nebo doprava, tedy 2 směry. Přitom je jen jeden a to je málo, to je chyba. Potřebujeme něco jako 2 volanty. A chtělo by to, aby byly více jako joysticky, protože při hraní na konzoli jsem s joystickem nejrychlejší. A je to tady! Honda EV-STER.

Přidej se k temné síle!

Hlava mimozemšťana

Zlaté pravidlo designu říká, že design je dokonalý tehdy, když nelze už nic odebrat. V Hyundai to otočili a řekli si, že dokonalý design je takový, když už není co přidat. Takový je výsledek volantu u konceptu Hyundai HND-9.

volant 3

Smart volant

Po všech těch chytrých telefonech, chytrých televizích, chytrých hodinkách a náramcích přijdou další chytré věci. Jako třeba chytrý volant. Tak jak to ukazuje třeba Ford. Všimněte si, že volant má integrované displeje, které slouží jako rozhraní pro komunikaci s autem. Vlastně je to takový smartphone ve volantu.

Tohle je hodně sci-fi! Smartphone nebo volant?

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší auta podle měst v ČR

Jak skočit z hořícího auta. Hlavně rychle