Nejočekávanější koncerty roku 2017 – které hvězdy letos uvidíme?

O hudebně chudý rok se rozhodně jednat nebude, dorazí totiž skutečně slušná sbírka muzikantských es. Které to budou?

Devadesátky jedou

Tvrdý metal ve spojení s klasikou je už léta charakteristický pro finskou Apocalypticu. Trio cellistů s doprovodem bicích a vokálů se představí 11. a 12. února v pražském Fóru Karlín a následně o týden později ve zlínském Kongresovém centru. Po úspěšném vystoupení na Masters of Rock tak finští drsňáci pokračují v okouzlování tuzemského publika. Po dokončení turné k poslední desce Shadowmaker se tentokrát zaměří na své první album, jež loni oslavilo dvacáté výročí. Právě na něm se Apocalyptica ujala hitů Metallicy a upravila je do podoby, jež ji tak proslavila. Fanoušci se proto můžou těšit na ty nejlepší hity!

Vyznavači devadesátkového inteligentního popu mohou jásat také – Depeche Mode se po třech letech vrátí do Prahy. Slavná britská kapela tentokrát vystoupí v pražském Edenu 24. května. Očekávejte hlavně pecky z nové desky Spirit, která by měla vyjít v březnu. Koncerty depešáků vždy slibují jedinečný zážitek a není důvod se bát, že by tomu letos mělo být jinak. Takže nasaďte sluneční brýle, ohákněte se do černé a na nic nečekejte!

Stará škola

Rockových či metalových legend se dočkáme také. Nové album inFinite přijedou propagovat Deep Purple, loni uvedení do Rock’n’Rollové Síně slávy. Konkrétně už 22. května v O2 areně se těšte na nezapomenutelnou show. A jestli dostojí svým slibům, tak i poslední – letošní turné by mělo být v předlouhé historii kapely údajně poslední

Ve svém rozsáhlém turné budou pokračovat i další legendy, Guns N’ Roses. Letňanské letiště uslyší hity z přelomu devadesátek 4. července a my můžeme jen doufat, že Axl Rose bude zrovna ve formě. Kdo ví, kolikrát se ještě naskytne příležitost vidět ho s kytaristou Slashem na jednom pódiu. To platí i pro vousáče ze ZZ Top, průkopníky jižanského rocku, které uvidíme 19. července v Plzni.

Paříme!

12. červen by si měli zakroužkovat všichni drsňáci, kteří před lety poslouchali System a of a Down. Američtí metalisté s arménskými kořeny v Praze nebudou poprvé, poslední čtyři roky na ně ale tuzemští fanoušci čekali marně. O2 arena se tak dočká pořádného nářezu! A konkurovat jí bude o dva týdny dříve Eden, kam hned na dva koncerty přijedou němečtí Rammstein. Ti v posledních letech nebyli příliš aktivní v koncertování i nahrávání nových desek, ale letos by se mělo oboje splnit, tak doufejme! A po celé dekádě se do Prahy vrátí i Linkin Park v rámci festivalu Aerodrome 11. června. Součástí téhož festivalu pak bude i vystoupení legendárního Stinga. Uvidíme se na pražském Výstavišti 23. června.

Nejedem jen vykopávky

Pokud zmíněné kapely berete jako vyšeptané produkty za zenitem, nezoufejte. Ani nové skupiny se našim luhům a hájům vyhýbat nebudou. 21. února do Fóra Karlín přijedou angličtí The 1975 a nálož indie rocku ještě stvrdí Band of Horses 2. března v Lucerna Music Baru.

Fanoušci jam rockového Dave Matthews Bandu se poprvé dočkají jeho frontmana společně s virtuosem Timem Reynoldsem 2. dubna. Dave Matthews pojede evropské akustické turné a bude to rozhodně velký zážitek, jelikož mimo USA přece jen tak často nevystupuje.

Stylový návrat do Středozemě

Po relativním neúspěchu trilogie Hobit by mohl leckdo na Petera Jacksona a jeho fantasy pojetí zanevřít, ovšem Pán prstenů je špičkovou podívanou i po letech. A po loňské úspěšné speciální projekci Společenstva prstenu se letos Frodovi fanoušci dočkají obou zbylých dílů. Dvě věže uvidíme a uslyšíme 18. února a na vyvrcholení trilogie v podobě Návratu krále si počkáme do 2. prosince. Obě show proběhnou v O2 aréně, která bude svědkem nejen stylové projekce na obřím, 150 metrů čtverečných velkém plátně, ale přítomný bude i orchestr o 250 muzikantech! Slyšet kouzelnou hudbu Howarda Shorea v podání takového ansámblu bude neopakovatelný zážitek.

A fanoušci filmové hudby si na své přijdou za pár dní hned dvakrát. 28. ledna budete mít možnost poprvé naživo slyšet kompletní soundtrack z Harryho Pottera a 4. února se ještě jednou v Praze objeví geniální Ennio Morricone. Téměř devadesátiletý skladatel, považovaný za jednu z největších ikon filmové hudby, se po získání Oscara za Tarantinův snímek Osm hrozných, uvolil ještě k jednomu turné. Povinnost.

Na které letošní koncertní vrcholy se těšíte nejvíc? Preferujete spíš velké koncerty v halách, nebo obyčejné klubovky? Pište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Koncerty promítané v kině – chceme nebo ne?

Chceme víc! K čemu jsou přídavky na koncertech?