Nejlepší mobilní hry roku 2016 – které byste určitě měli zapařit?

Jak si lépe zkrátit čekání na autobus než zapařením nějaké oddechovky na telefonu? Přinášíme pár tipů na hry zdarma, které se během letoška urodily. A každého hráče potěšily!

Sport gentlemanů

Jednou z nejlépe hodnocených her roku byla golfová simulace Super Stickman Golf 3. Už druhý díl série před třemi lety byl veleúspěšný a trojka vysoká očekávání naplnila také. Zábavná arkádová hříčka, u které samozřejmě musíte důvtipně využívat fyzikálních zákonů, bavila hráče na iOS i Androidu. Legraci si samozřejmě užijete i v multiplayeru, tak neváhejte a valte na green!

Pomozte vědě!

Aplikace Quantum Moves v sobě snoubí hned dvě zajímavá využití. Jednak se jedná o slušnou pařbu, v níž musíte (teď pozor) zapojit mozek. Zároveň však vaše herní strategie přispějí vědcům k vytváření složitých algoritmů pro budoucí kvantové počítače. Vaším úkolem je přenášet nádobu s tekutinou napříč obrazovkou co nejrychleji a s co nejmenšími ztrátami. Obtížnost časem samozřejmě roste a vaše taktika se musí hře přizpůsobit. Fascinující je ovšem vědomí, že vaše výsledky budou použity ve výzkumu – kvantové počítače se i díky vašim datům budou moci snáze adaptovat na rozličné fyzikální podmínky. Super, ne?

Šlápněte do pedálů

Nejnovější díl našlápnuté automobilové série Asphalt přichází s podtitulem Xtreme. Moc lepších závodů na mobilech nenajdete, takže se připoutejte a těšte na plynulé ovládání a vymazlenou hratelnost. Zajezdit si můžete v rozsáhlém kariérním módu i v multiplayeru s kamarády. Xtreme představuje úkrok stranou od zajeté (sic!) automobilové série, jelikož místo nabušených silničních kár se projedete v off-roadech či rally speciálech. Tak nečekejte a nasedněte!

Buďte králem!

Ujížděli jste na populární taškařici Clash of Clans? Jedna z nejpopulárnějších her posledních let se dočkala pokračování s názvem Clash Royale. Rozdíly jsou však patrné. Zatímco Clash of Clans byl poctivou strategií ve stylu her na PC, jeho následovník představuje spíš klasickou mobilní zábavu. Za úkol totiž máte zničit co největší množství obranných věží. A když říkáme co největší množství, tak myslíme víc než vás soupeř. Hra je zdarma na obou hlavních platformách a ke cti jí rozhodně slouží, že nemusíte utratit ani korunu prostřednictvím plateb uvnitř hry, abyste si ji užili naplno.

Legenda v novém

Málokterá hra letos zaujala tak jako právě Slither.io. Tahle taškařice totiž jasně ukázala, co na mobilech stále funguje. Můžete se pokoušet o leccos, ale nostalgie prostě pořád táhne. A co je ve světě mobilního hraní větší nostalgie než Had? Moderní grafika a příklon k multiplayeru jsou jeho hlavními výhodami. Váš had roste díky odrážení soupeřů, což do legendární hry vnáší úplně nový a dost návykový prvek. Prostě využití osvědčeného principu v novém hávu se vyplatí.

Bonus – nezbytná zmínka

Výčet nejzásadnějších letošních her by nebyl kompletní bez Pokémon Go. Už jsme o něm psali a přestože v posledních měsících humbuk docela upadl, na mobilech snad nikdy nebyla taková herní kometa. Letní měsíce ovládla honba za Pokémony, která vyhnala hráče z pařanských doupat do ulic. Podobně jako v případě Slither.io se jedná o propojení dvou populárních témat do funkčního celku – geolokační zábavy a fenoménu Pokémonů. Uvidíme, jak se bude tenhle fenomén vyvíjet dál. Je však jasné, že prudký růst nebylo možné udržet, přesto mají Pokémoni stále nemalý potenciál.

Které pařby letos nejvíc zaujaly vás? Vyzkoušíte nějaký ze zmíněných hitů? Podělte se o herní zkušenosti pod článkem!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Facebook vyzývá Steam na souboj! Budou hry na Facebooku někdy fungovat?

Nejlepší videohry všech dob – znáte je?