Nejdražší domácí zařízení. Dopřejete si luxus?

Mysleli jste si, že utratit patnáct tisíc za televizi bylo obrovské gesto, kterým jste vytřeli světu zrak? Chcete si příště zařídit domácnost ve velkém stylu? Tak čtěte!

Kohler Numi Comfort

Devon & Devon: vana zdobená ryzím zlatem

Designéři této italské firmy, zabývající se stavbou bytových doplňků všech druhů, jsou doslova posedlí láskou k nádherné minulosti. Snaží se tudíž ze všech sil převyprávět příběhy elegantních a opulentních domácích pomocníků pomocí moderní techniky a těch nejlepších dostupných materiálů. Dokonale je to vidět například na vaně Mida, která jako by vypadla z dávné historie. Je samozřejmě ručně vyrobená a na výběr máte ze dvou druhů různě tvarovaných nožek, ale hlavní trumf je ručně provedené zlacení plátky ryzího zlata. Povrch je pak opatřen vrstvou pečlivě leštěného laku. Jako bonus k vaně dostanete stylově vyladěnou baterii se sprchou.

Cena: na vyžádání.

Buben & Zörweg: místo pro vaše poklady

Rakouští mistři svého oboru se spojili s dodavatelem automobilových snů Aston Martin a na počest modelu One-77 postavili v limitované edici 77 kusů sen každého velkého kluka. Tento zásadní kus nábytku s názvem OBJECT OF TIME ONE-77 zastane opravdu hodně. Nejen že poslouží jako trezor na cennosti, certifikovaný i pro ty nejnáročnější pojišťovny, ale dokáže zároveň fungovat jako natahovač pro 32 automatických hodinek, hi-fi systém s Bluetooth připojením nebo humidor s elektronickým řízením vlhkosti. To všechno korunují dokonale propracované hodiny vlastní výroby s tourbillonem a patnáctidenní rezervou nátahu. Podle našeho názoru je to lepší pánská hračka než auto.

Cena: od 198 000 euro

Kohler Numi Comfort: královské posezení

Mysleli jste si, že splachovací toaleta je úplně obyčejná věc, na které vás nemůže nic překvapit? V tom případě jste si ještě nesedli na trůn od firmy Koehler; ten je totiž technicky daleko lépe vybavený než ta nejlepší japonská toaleta (a to je co říct!). Už samotný původní model Numi stál za to, ale Comfort jde ještě dál. Nově se ve výbavě například objevil Bluetooth signálu, slot prol SDE kartu, kam si můžete uložit oblíbenou hudbu a také různobarevné osvětlení, jaké známe například od televizorů Philips. Tato vylepšení jsou podle slov hlavního produktového manažera toalet a bidetů (tomu člověku závidíme jeho vizitky!) reakcí na přání zákazníků. Kromě nich najdeme přehledné ovládání pomocí dotykového LCD displeje, intuitivní samočinné otevírání a zavírání víka, vyhřívané prkénko, ohřívač nohou, funkci bidetu i rozprašovače deodorantu a technologii volby objemu splachování. Splachování samotné je řízeno elektricky a v případě výpadku proudu obsahuje toaleta vestavěnou baterii, díky níž bude možné ji používat na sto spláchnutí. V případě opravy je vzadu umístěn servisní USB port pro softwarové updaty a programování nových funkcí. Tak co, obyčejný záchod, že?

Cena: na vyžádání

Baldacchino Supreme Bed: postel pro šlechtu

Pokud chcete strávit noc lépe než princezna na hrášku a nebojíte se nějaké té nuly navíc na cenovce, měli byste se vážně zamyslet nad nejdekadentnější postelí světa. Nejde ani tak o to, že je velká a měkkoučká – hlavní trumf spočívá v tom, že je celá ručně vyřezávaná, že má ručně prošívané hedvábné čelo a hlavně že na pozlacení jejího povrchu padlo celých 107 kilogramů ryzího zlata, o výzdobě ve formě drobných zlatých listů nemluvě. Je postavena z pečlivě vybraného ořechového a jasanového dřeva, veškeré látky jsou z italského hedvábí a už zmíněné prošívané čelo vám na požádání ozdobí diamanty nebo jinými drahými kameny. Společnost se chlubí tím, že už postavila a prodala dva kusy.

Cena: 5 050 000 euro

Menenghini Arredamenti Cambúsa

Tradiční italská chladnička, která slouží zároveň jako spíž, se znovu dere na světlo a v luxusním provedení společnosti Menenghini Arredamenti vypadá patřičně luxusně. Chladnička samotná má obsah 334 litrů a patří k ní i mrazák o kapacitě 86 litrů; zbývající prostor si můžete u výrobce rozvrhnout podle vlastních potřeb. Mimo něj pak je tu ještě místo pro kávovar, mikrovlnku, troubu nebo ledovač. Po zavření vůbec nevypadá jako lednička, kombinovaná se spíží, ale jako krásná skříň – také díky použití krásného dřeva a několika vrstvám barev (dle vlastního výběru) a laku.

Cena: od 33 000 euro

… a to jsme se ještě nedostali k elektronice. Tak co? Jak si zařídíte domácnost vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šílené hodinky, co stojí majlant!

Vinylové desky. Proč se k nim vrací tolik lidí?