Nejděsivější hřbitovy světa. Tady byste své blízké asi navštěvovat nechtěli!

Bojíte se rádi? Pokud ano, tak pro vás musí být hřbitovy místem zaslíbeným. Jistě tedy neodmítnete pozvánku mezi nejděsivější „aleje hrobů“ na světě, které vám jistě způsobí (ne)příjemné mrazení.

5 nejděsivějších hřbitovů světa

Pro někoho jsou hřbitovy místem, které vyvolává nepříjemné pocity, další si mezi hroby libují. Nebudeme zabíhat do detailů, co to o tom kterém typu lidí vypovídá, ale pravdou je, že některé prostory věčného odpočinku jsou děsivější než jiné. Na světě by šlo ostatně nalézt mnoho hřbitovů, které mají kolem sebe podivnou auru a pár z nich rozhodně stojí za „vypíchnutí“. Pojďme se tedy podívat na pravděpodobně pět nejděsivějších hřbitovů světa.

5. Veselý hřbitov

No dobře, tento hřbitov není ani tak děsivý, jako spíše bizarní. V našem výčtu by však neměl chybět, protože nic podobného asi jinde ve světě nenaleznete. Tzv. „Veselý hřbitov“ v rumunské vesnici Săpînţa tvoří dřevěné a obvykle modré kříže, na kterých jsou vyobrazeny portréty zemřelých, jež je mají co nejlépe vystihovat. Některé obrázky však jdou ještě dále a dokonce zobrazují způsob smrti nebožtíka. Každý hrob je pak vylepšen i o veršovaný epitaf. Ono celý hřbitov by si zasloužil nějaký ten veselý verš. Napadá nás např.: „Nepopereš-li se s tumorem, zkus porazit smrt humorem“…

„Veselý hřbitov“ působí skutečně neobvykle:

4. Hřbitov čarodějnic

V americkém Tennessee mají rovněž hřbitov, který se tak trochu vymyká ostatním. Konkrétně leží v horách u horské silnice Brotherton a přezdívá se mu „hřbitov čarodějnic“. Ptáte se proč? Tak například se zde na mnoha hrobech vyskytují pentagramy a další podivné znaky. V noci se navíc  v blízkém lese údajně objevuje podivné světlo a někteří místní prý nacházejí obětovaná zvířata, takže se opravdu jedná o takové veselé místečko k rozjímání. Anebo jen Blair Witch změnila působiště?

3. Starý židovský hřbitov

Za děsivými hřbitovy nemusíme ani přes hranice. Stačí zůstat v našem hlavním městě. Židovský hřbitov v Praze-Josefově má totiž opravdu tajuplnou atmosféru. Odhaduje se, že fungoval mezi lety 1439 a 1786 a pohřbeny zde byly i známé židovské osobnosti, včetně proslulého Rabiho Löwa. Počet hrobů i pohřbených lidí není tak úplně jasný, ale odhaduje se, že je tu 12 tisíc náhrobků a zhruba 100 tisíc těl. Někteří lidé se navíc dušují, že zde viděli zjevení a další paranormální jevy.

Starý židovský hřbitov má opravdu mysteriózní atmosféru:

2. Hřbitov Okunoin

Na japonské hoře Kója působil v 9. století proslulý buddhistický mnich Kúkai. Dnes se zde nachází řada památek tohoto náboženského směru, ale také hřbitov, a opět ne jen tak ledajaký. Je totiž vůbec největší v Japonsku, když měří 2 km a svůj „domov“ tu má na 200 tisíc spálených mnichů. Obzvláště děsivým ovšem Okunion činí skutečnost, že jsou zde sošky božské bytosti zvané Jizo, která je mj. známá jako opatrovník zemřelých a potracených dětí. Rodiče se zde mohou k Jizovi modlit, aby ochránil jejich mrtvé potomky a kolem sošek dávají jako výměnu dětské oblečení, což působí opravdu podivně.

Projděte se po hřbitově Okunoin:

1. Kapucínské katakomby

Kostnice jsou přítomny na mnoha místech světa. V italském Palermu však šli ještě dále. V katakombách pod kapucínským klášterem totiž začali uchovávat celá mumifikovaná těla. Původně se jednalo o místo odpočinku pouze pro mrtvé bratry (samozřejmě ty řádové). Postupem času zde ale začali být pohřbívání také další lidé z okolí, a to včetně dětí, přičemž některá těla jsou často i po mnoha desetiletích nečekaně zachovalá. Pokud byste přemýšleli o návštěvě, vězte, že se jedná o skutečně nepěkné místo. Tedy nevzrušují-li vás mrtvoly…

Mumifikované mrtvoly v kapucínských katakombách:

Tip na závěr: v Čechách existují kromě Starého židovského hřbitova i další pohřebiště s tajemnou atmosférou. Hodně se mluví o „hřbitovu bláznů“ v Bohnicích, případně o Sedlecké kostnici u Kutné hory. Pokud se tedy rádi bojíte, berte to jako tipy, kde strávit noc. Přejeme příjemnou zábavu…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 hodně děsivá místa v Česku. Kde není hlavně v noci bezpečno?

Příběhy o poltergeistech v moderním světě. Kde a komu straší ve věži?