NÁRAMEK DO VODY. FUNGUJE JAKO AIRBAG A ZACHRÁNÍ VÁM ŽIVOT

Koupání a vodní radovánky všeobecně patří k nejoblíbenějším letním aktivitám. Ale právě při nich musíme více než kdy jindy dbát na svou bezpečnost, ochranu zdraví a života. Tahle vychytávka k tomu výrazně napomáhá.

Jednou z největších obav mnoha plavců je strach z utonutí. Ale překvapivě nejsou typické plovací vesty nebo v případě dětí plovací kruhy oblíbené a nejvíce rozšířené coby bezpečnostní pojistka aktivit vykonávaných ve vodě. Důvodů tohoto faktu je hned několik, počínaje nedostatkem pohodlí, přes nepřílišnou módnost až k množství prostoru, který zabírají při přepravě. Teď se ale blýská na lepší časy.

Nepohodlné vesty nahradí malý náramek

Novinkou je náramek Kingii. Stačí ho jednoduše přidělat na zápěstí a v případě potřeby ho můžete snadno a lehce ovládat druhou absolutně volnou rukou. Náramek totiž funguje jako airbag, který ovládáte jenom vy. Ve chvíli, kdyby jste se ve vodě dostali do nějakých problémů, jednoduše zatáhnete za malou páčku na náramku a ten přispěchá se záchranou. Tu má na svědomí stlačený plyn z malé bombičky. Jde o oxid uhličitý, který bleskurychle – maximálně do jedné vteřiny – naplní plastový (vyrobený z nylonu) balónek, jenž vás udrží nad vodou nebo dokonce vytáhne zpod hladiny.

Plavci, surfaři, posádky lodí – všechny tyto skupiny jsou z novinky zjevně nadšeni. Na jednom ze startupových webů se podařilo několik týdnů před skončením akce vybrat více než sedminásobek (!) finančních prostředků, než si autoři nápadu přáli na rozjezd výroby a uvedení na trh.

Sedmnáct stovek za pocit bezpečí

Komplet sestávající z náramku a dvou bombiček se stlačeným CO2 se má cenově pohybovat kolem 1700 korun. Možná se vám to na první pohled zdá příliš, ale zvažte, že jde o vaše zdraví a život. Navíc můžete zařízení Kingii používat opakovaně. Balónek složíte zpět do náramku, vyměníte prázdnou bombičku za plnou a zase hurá na vodu. Tak krásné léto!

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

20 netradičních věcí, které si můžete koupit

Apple a jeho hodinky...