Nahradí nás v posteli v budoucnu roboti? Je to dost pravděpodobné!

Jsme v posteli nenahraditelní? Zapomeňte! V budoucnu nás nečeká jen žárlení na jiného samce, ale dokonce na robota. Ne, nejste uprostřed sci-fi filmu v hollywoodské produkci a ani se nejedná o věštění daleké budoucnosti. Hrůzná realita je tu. V příštích 25 letech se totiž humanoidní stroje stanou běžnou součástí našeho sexuálního života. (A to i toho našeho pánové.) A bude hůř, protože do 40 let se lidé do nich běžně zamilují. Nevěříte?

Žádné plechové mašiny, ale sexy kočičky

Ani nám neuniklo, že trh s erotickými pomůckami je v posledních letech na vzestupu. O nejnovějších hračkách vás pravidelně informujeme. Nezahálejí ani výrobci robotů. Jejich úkolem je pomáhat, a to se jim daří na jedničku. Že jste si nikdy na robotku nepomysleli? Tak zadržte, umělé pany už dávno nejsou, co bývaly. Dnes už dostanete kočičku, která vás rozhodně překvapí nejen luxusníma čtyřkama. Tyhle sexuální hračky získávají  čím dál atraktivnější vzhled, inspirovaný nejkrásnějšími dívkami světa. Jak se zdá, mdlým nafukovacím pannám odzvonilo. Pokud přidáte robotickým kráskám ještě možnost pohybu, erotické funkce, hlas a trochu „rozumu“, je vyhráno. Cena takového partnera se pohybuje v řádu statisíců korun.

První noc s robotem? Jasně!

Umělá inteligence, známá pod zkratkou AI z anglického artificial intelligence, zasahuje také do oblastí, jako je lidská sexualita. Vědci se snaží zdokonalovat nejen fyzické kouzlo, ale i psychické schopnosti robotů. A jde jim to poměrně dobře. Někteří sexuální roboti si s vámi po sexu dokonce i promluví. Podle odborníků je jen otázkou času, kdy se náš sexuální apetit změní a bude normální zažít první erotické zkušenosti s chytrým humanoidem. Jak vypadá společný život lidí a robotů můžete sledovat každý čtvrtek od 22:00 na stanici AMC v seriálu Humans.

Vidí vám až do žaludku

Víte, že díky vyspělým technologiím umí dnešní roboti číst konkrétní emoce svého uživatele, protože přesně zanalyzují jeho výraz a hlas? To jste patrně netušili. Výrobci erotických robotů jdou ještě dál. Navrhují je tak, aby byli schopni určit sexuální preference svých lidských partnerů, a tím neustále zlepšovali svůj výkon.

Poptávka roste!

Je to až k nevíře, kam jsme schopni zajít, ale poptávka po robotických společnících, kteří mají vlastní „rozum“ a jsou schopní bezprostřední komunikace, se neustále zvyšuje. Náš zákazník, náš pán. A tak se jde dál a dál. Jako zákazníci si přejeme navázat jistou formu vztahu s tím, s kým máme styk, což je podle odborníků naprosto normální jev. A tak experti zcela neobaleně předpovídají, že do roku 2050 bude mít většina lidí sex častěji s robotem než s člověkem. Obavy, že by mohlo mnoho mladých lidí mít svůj první pohlavní styk právě s roboty, a vyrůstat tak s nerealistickou koncepcí sexu, jsou tedy dost oprávněné! Vyplývá to z Mezinárodní robotické konference, která proběhla v minulém roce. To už je docela silná káva, nemyslíte?

Vědci chtějí, aby počítač přemýšlel

Asi není třeba připomínat, jak daleko se posunuly během pár desetiletí počítače a počítačová technologie. Je to skoro nedávno, kdy jsme si ještě nedokázali představit systém, který by nahradil lidskou intuici a uvažování. Intuice je totiž pro stroj velmi těžké pochopit. Alespoň bylo. Jde o proces, kdy se virtuální program sám učí a zasazuje informace do kontextu. Snem vědců je, aby počítač přemýšlel. A pravděpodobně se jim to i podaří. Jak to? Tady je důkaz: Před dvaceti lety porazil systém Deep Blue mistra světa v šachách. Dnes se počítačový program AlphaGo může pyšnit snad ještě větším úspěchem. Má totiž na svém kontě vítězství nad světovým šampionem deskové hry Go. Ta je co do počtu kombinací exponenciálně náročnější než šachy. K této hře je potřeba i intuice, ne jen pouhé propočítávání tahů.

Co vy na to? Těšíte se na své robotí milenky nebo dáte přednost ženské z masa a kostí?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex. Jak se bude souložit za pár let? Futurolog předvídá robotí nadvládu!

Nemáte holku? Nezoufejte, brzy ji nebudete vůbec potřebovat, postačí roboti