Na čem pracuje tvůrce Pána Prstenů, co dělá Jude Law v Bradavicích a jak to bude s návratem šampiona Rockyho? To vše prozradí filmové novinky!

Postapokalyptická sci-fi Smrtelné stroje z pera Petera Jacksona nás uvrhne do nehostinné budoucnosti, kde se krajinou pohybují obří motorizovaná města. Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny prověří schopnosti mladého Albuse Brumbála a Mloka Scamandera, a Rocky Balboa připraví Adonise Creeda na jeho životní zápas. Co vás čeká ve světě filmu?

Filmové novinky: Smrtelné stroje, Fantastická zvířata a návrat Rockyho

Šílený Max trochu jinak

Na čem v současnosti dělá tvůrce filmového Pána Prstenů a Hobita? Peter Jackson se rozhodl přivést k životu sci-fi Smrtelné stroje (Mortal Engines). Tuto ságu čtyř románů napsal Philips Reeve, a Jackson koupil práva na zfilmování knih už v roce 2009. Napsal scénář a režie se ujal Christian Revers, jeho blízký spolupracovník. Děj románů je zasazen do postapokalyptické budoucnosti, kde lidé žijí ve městech, která jsou pojízdná, jako obří důlní stroje. Jak už to tak bývá, menší města jsou často odchycena a pohlcena těmi většími.

V tomto nelítostném světě se náhodně setkají Tom Natsworthy (Robert Sheehan), který žije v obřím trakčním městě Londýn, a hledaná uprchlice Hester Shar (Hera Hilmar). Oba dva spolu musejí bok po boku bojovat o přežití a jsou vtaženi do událostí, které mohou změnit chod dějin. Nenažranému Londýnu dělá starostu Thaddeus Valentine, kterého zahraje Hugo Weaving.

Trailer vypadá slibně, zvláště zdevastovaná krajina a motorizovaná obří města působí monstrózně, a všechno vypadá na velkolepé výpravné dobrodružství. Tak nějak doufáme, že to nebude průšvih, jako Valerian a město tisíce planet. V našich kinech bude film uveden 13. prosince 2018.

Smrt mudlům!

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny navazuje na předchozí film z roku 2016. Podle traileru to ale vypadá, že bude snímek mnohem obsáhlejší. Vychází z knižní předlohy J.K. Rowlingové a všichni už asi ví, že dějově předchází fenoménu Harry Potter. Fanoušci ságy mohou jásat, protože kouzlit se bude dál. Znovu se podíváme do Bradavic, i když jen na skok. Setkáme se s mladým Albusem Brumbálem, kterého zahrál Jude Law. Ten se pokusí zastavit čaroděje Gellerta Grinelwalda, který uprchl z vězení a se svými následovníky chce uskutečnit slibovaný záměr, aby čistokrevní kouzelníci vládli všem ostatním. Brumbál proto vyhledá svého nadaného studenta, kterým je hrdina předchozího snímku, Mlok Scamander (Eddie Redmayne). Ten souhlasí, že svému učiteli pomůže Grindewalda zastavit. Toho si zahrál Johny Depp, který se prostě objeví v jakékoli roli, kde je potřeba někdo extravagantní a vyšinutý. Příběh se bude odehrávat v New Yorku, Londýně a Paříži, takže se hrdinové podívají přes kus světa. V českých kinech bude film startuje 15. listopadu 2018.

Nejtvrdší rány rozdává život

Možná už jste slyšeli o tom, že se Rocky Balboa vrátí. Samozřejmě ne do ringu, ale v roli trenéra. V roce 2015 měl premiéru snímek Creed, kde stárnoucí legenda na odpočinku začne trénovat syna svého zesnulého oponenta a přítele Apolla Creeda. Film byl poměrně velkým překvapením a sklidil slušné ovace. Sylvester Stallone nedlouho poté oznámil, že začínají přípravy na pokračování. Adonis Creed (Michael B. Jordán) dosáhl svého a stal se šampionem lehké váhy, ale na obzoru se objevuje nová výzva, která je dost osobní. Vyzyvatelem totiž není nikdo jiný, než syn Ivana Draga. Ano, toho Ivana Draga, kterého ztvárnil ve snímku Rocky IV Doplh Lundgren. Adonis se netřese jen na zápas, ale i pomstu, a bude to právě Rocky, kdo ho bude muset udržet na správné cestě. Trailer vypadá našlapaně, tak snad se povede navázat na úspěch prvního filmu. Sylvester Stallone už letos šlápl vedle s Plánem útěku 2, ale to bylo jasné béčko od začátku.

Synopse filmu, kdy syn Apollo Creeda boxuje se synem Ivana Draga, se zdá dost přitažená za vlasy a trochu zavání Stalloneho snahou nacpat do filmu ještě víc z Rockyho, což může snímku spíš uškodit, protože Creed byl dobrý právě v tom, že neměl s předchozími filmy nic společného, jen „využil“ postavy Rockyho Balboy. V ukázce se zatím příliš neodhaluje vyzyvatel, ani sám Dolph Lundgren, který se také ukáže „ve druhém rohu“. V českých kinech od 22. listopadu 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Mission Impossible – Fallout. Tom Cruise jako Ethan Hunt přijímá další sebevražednou misi, aby ochránil nás všechny. Stojí to za to?

Obchod století v zábavním průmyslu! Disney spolknul Marvel i Hvězdné války, teď odkoupil 21st Century Fox! Postaví se Avengers proti X-menům?