Morbidní týden – chystané smrti známých charakterů

Mnohé populární filmy a série čeká pokračování, ale mnozí jejich hrdinové se ho bohužel také nedožijí, nebo v něm rovnou zemřou. O kterých jménech hovoříme, zmíníme v celém morbidním týdnu smrtí, a jak jistě víte – týden má sedm dní.

Tím krokem jsme odhalili, že i chystaných smrtí známých charakterů bude sedm. Ale stejně jako ve školním anebo pracovním týdnu nálada v pondělí začíná na bodu mrazu a postupně k neděli stoupá, i v tomto postupujícím žebříčku půjdeme od skutečných a potvrzených smrtí, přes ty pravděpodobné až ke komickému vrcholu. Jak už to totiž o víkendu bývá zvykem, všechny starosti hodíme za hlavu a bavíme se. Takže i ty poslední dvě smrti vycházející na sobotu a neděli budou spíš nadlehčeného a ne dvakrát skutečného charakteru.

Poslední doutník, kapitáne

Poslední doutník, kapitáne

Tihle to mají jisté

Pondělí a úterý bývají obecně nejhoršími dny, jelikož jste nejdříve šokovaní a potom musíte honem rychle chytit tempo, než ujede vlak. Proto by bylo lepší to nejhrůznější shrnout dohromady a podat najednou. Bez obalu rovnou můžeme tedy říct, že s úplnou jistotou to schytají Steven Hiller (Will Smith) a Elizabeth Shaw (Noomi Rapace). Jejich brzké odchody dost pravděpodobně obrečí nadšenci do pokračování Dne nezávislosti a Promethea, ve kterých postavy v prvních dílech hrály klíčové role. O Hillerovi se už ví, že položil život za vlast a její budoucí ochranu při testovém letu prototypu hybridního mimozemského a pozemského letounu. Archeoložku a jedinou přeživší výzkumného letu Promethea, Elizabeth Shaw, očekával její konec na planetě původu Stvořitelů, kam zamířila s humanoidem Davidem, a kde se to patrně jenom hemžilo vetřelci nebo jejich zárodky. Doufejme proto, že zahynula z důvodu nedostatku zdrojů pro přežití… Scott však takovou smrt snad ještě nikomu nedopřál, a Elizabeth v pokračování už i nahradil.

Ani sekera už nepomůže, bohužel

Ani sekera už nepomůže, bohužel

Dáma půjde první

Středu, čtvrtek a pátek už jenom tak většinou každý laxně protrpí, čímž přicházejí na scénu konce hrdinů, které jsou očekávané, ale stále v dáli… jako víkend. Jejich utvrzenost v jistotě od prvního z nich podstatně klesá a smrt je u dalších dvou již tak pouze v rámci diskuzí a teorií. Řeč je o postavách marvelovského světa filmu, Peggy Carterové, Visionovi a Kapitánovi Amerika. Zakladatelka S.H.I.E.L.Du a platonická láska Stevea Rogerse měla už svůj věk, je známé, že Občanská válka bude začínat pohřbem a Rogers je na fotkách z natáčení, kde nese rakev. Pro nikoho jiného nehrají okolnosti hůř, nikdo jiný nemá důvod, aby hned na začátku filmu umíral. Promiň, Peggy.

Truchlí Kapitán pro svou lásku?

Truchlí Kapitán pro svou lásku?

Nováček se moc neohřeje

Vision, který se představil v druhých Avengers, nemusí nutně zemřít už v Občanské válce, ale má docela solidní náběh. Jeho existence je totiž úzce spjata s Kamenem nekonečna, konkrétně mysli, který má na svém čele. No a velký záporák Thanos, který bude figurovat ve třetích a čtvrtých Avengerech, má v úmyslu získat všechny Kameny do své Rukavice nekonečna. Tak získá nezměrnou moc celého vesmíru, a on jí doopravdy získá. Tím pádem se můžeme s Visionem rozloučit, alespoň na chvíli. Nikdo netvrdí, že Kameny nekonečna tým superhrdinů zpět nezíská a humanoida nespraví.

Žlutý kámen, nebo život! Jo počkej...

Žlutý kámen, nebo život! Jo počkej…

I ty, Steve?

Kapitán Amerika je veliká proměnná v rovnici marvelovského univerza, jelikož v komiksech je jeho smrt v Občanské válce naprosto jistá, koneckonců se v nich už odehrála. O jeho vraždu se pokusil padouch Crossbones, byla to ale zmanipulovaná Agentka 13, Sharon Carterová (dcera Peggy), která doručila osudovou kulku dřív než on. Představitel záporáka, Frank Grillo, se již nechal slyšet, že jeho postava Kapitána ve filmu nezabije. Už jenom tahle naznačující formulace a fakt, že i Agentka 13 byla ve filmech představena, hrají v neprospěch známého hrdiny. Navíc je slíbený druhý pohřeb na konci Občanské války. Chris Evans má ale potvrzenou roli v pokračujících Avengerech, možná flashbacky?

Který z nich se vlastně tím polibkem loučí? Asi oba dva

Který z nich se vlastně tím polibkem loučí? Asi oba dva

Borci ke konci

Sean Bean si má tento rok zahrát jistou postavu Severuse v biblickém dramatu The Young Messiah, volně přeloženo Mladý Mesiáš. Hodně lidí se snaží dopátrat toho, kdo je zmíněná postava Severuse v hlavní roli filmu. Není to ale proto, že by je snad zajímalo, koho bude Bean hrát, ale za koho zase ve filmu zemře. Tento herec je totiž známý pro svůj nespočet rolí, které hrál a které byly ve filmu rovnou zabity. Sám přiznává, že přesný počet nezná, ale určitě už to bude přes dvacet. Jen si vzpomeňte na Boromira z Pána Prstenů.

Film anebo seriál, Bean to má jisté všude

Film anebo seriál, Bean to má jisté všude

Uzavíráme samozřejmě Leonardem DiCapriem a snímkem REVENANT Zmrtvýchvstání, ve kterém hrál hlavní postavu. Tento případ je naprosto opačný tomu Seana Beana, protože DiCapriův Hugh Glass prostě ne a ne umřít.

A on se hrabe dál...

A on se hrabe dál…

Máte také nějaké informace o někom, za koho bychom měli co nevidět zatlačit slzu?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Smrt rakouské miss. To je škoda!

6 událostí, které spojuje smrt