Modelka Melanie Gaydos je důkazem, že nic není nemožné! Modeling ji živí, i když trpí genetickou chorobou

Když se řekne modelka, kdekdo si představí krásku s dlouhými vlasy, dokonalou pletí a symetrickým obličejem. Sedmadvacetiletá rodačka z amerického Connecticutu nic takového nemá. Přesto na přehlídkových molech sklízí jeden úspěch za druhým.

K Melanii Gaydos nebyl osud právě příznivý. Kvůli vrozenému genetickému onemocnění, jež se nazývá ektodermální dysplazie, nemá zuby ani vlasy. Odhaduje se, že touto poruchou, která negativně ovlivňuje i nehty, chrupavky, kosti a potní žlázy, trpí pouhých sedm z 10 tisíc narozených dětí. Ani jedno ze své abnormality však nedokázalo vytěžit tolik, co absolventka newyorského Pratt Institutu, což je prestižní umělecká škola. Mimochodem, právě tato instituce zaměřená na výtvarné umění, byla Melaniiným odrazovým můstkem do světa modelingu.

Nejdřív štětec, potom fotky

Melanie je vystudovaná výtvarnice, takže s barvami to bezpochyby umí. Když před časem namalovala svůj již několikátý autoportrét, začala se na sebe dívat jinýma očima. A protože vždy chtěla dokázat něco velkého, brzy se nechala od svého přítele přesvědčit, aby zkusila modeling. Zakrátko se ukázalo se, že tohle byl ten správný krok.

Odvaha, před kterou lze jen smeknout

Začala reagovat na všechny inzeráty poptávající originální a unikátní modelky. Přes počáteční neúspěchy se nehodlala vzdát a vytvořila si vlastní portfolio. Sérii svých snímků zaslala známému francouzskému fotografovi Eugeniovi Recuencovi. Byl to právě on, díky němuž se zrodila hvězda. Tento muž jako jediný viděl něco, co na Melanii všichni ostatní přehlédli – hodně hluboko skrytý potenciál.

Happy end jak vyšitý

Uznávaný fotograf nelenil a pozval nemocnou ženu do Berlína. Tam se v tu dobu točil klip hudební skupiny Rammstein k písni Mein Herz Brennt, ve kterém se objevila. Od té doby hrdě předvádí módu a vydělává jmění. Také se nechává fotit do reklamních kampaní, přičemž dokazuje celému světu, že krása se dnes hodně přeceňuje. A to ještě v osmnácti pomýšlela na sebevraždu!

Autor: JF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plus size modelky. Opravdu dobývají svět?

Modelky a modelové, kterým táhne na devadesát? Proč ne, jde to.