Mobil, co se jednoduše složí? Realita, která přijde již v lednu!

Velké displeje jsou moc fajn, ale když řešíte, jestli se vám gigantický smartphone vejde do kapsy u kalhot, jsou větší rozměry trochu na škodu. Řešení? Svůj mobil si složte jako ubrousek!

mobil co se sklada jako papir

Samsung se ohýbatelnými obrazovkami mazlí už léta. Například v roce 2011 ukázal koncept téhle krásy…

Letos zase ukázal „zakřivený model“ Galaxy S6 edge, který má jako první na světě displej na třech stranách. Ale to nestačilo. V květnu ho jihokorejský konglomerát LG Group, který má podobný záměr, trochu zahanbil.

Na veletrhu IFA totiž předvedl totiž ohýbatelnou obrazovku, tedy tenkou televizní „tapetu“ ne širší než jeden milimetr, která se lepí na zeď pomocí magnetů. Smělý a velmi efektní nápad, který Samsung nemohl nechat jen tak. Když ohýbání, tak pro všechny! No, a skládací mobil, který zavřete jako knihu, je na světě, i když se o něm prozatím nemluví.

Kódové označení: Project valley

Důvěryhodný blog Sam Mobile uvedl, že anonymní zdroje jasně hovoří o testování nového produktu v Číně a že představení světu by mělo vypuknout v lednu 2016 na počítačovém veletrhu International Consumer Electronics Show (CES), který se bude jako vždy konat v Las Vegas.

Zahájení prodeje je tedy téměř na spadnutí, ale i tak zástupci společnosti mlží a neposkytují vyjádření žádnému z mediálních zástupců, jak je jejich zvykem. Těšíte se, nebo si něco takového ani neumíte představit? Snímky z koncepčního videa naznačují, jak asi zařízení bude vypadat…

Budoucnost v náprsní kapse

V každém případě jsou podrobeny testům dvě verze telefonu. Jedna s procesorem Snapdragon 620 a druhá s Snapdragon 820. Mobil, jestli se tomu tak ještě dá říkat, by měl mít 3 GB RAM a je sestaven na principu extrémně tenkého plastu místo skla, který se dá ohnout do velmi ostrého úhlu, aniž by se rozbil.

No, počkejme si na recenze a taky telefon Galaxy S7, který podle předpokladů bude vycházet z nově získaných informací a technologií a který by se měl v únoru příštího roku představit na Mobile World Congress v Barceloně. Obojí asi bude pecka.

Společnost Samsung funguje od roku 1938 a v minulosti čelila několika obviněním z otřesného způsobu zacházení se zaměstnanci, což se řešilo nejen například v Brazílii nebo Číně, ale i ve slovenské továrně.

Firma leží v žaludku také ochráncům životního prostředí, neboť neřeší úniky chemikálií, které způsobují újmy na zdraví i životech. Před dvěma lety fluorovodíková kyselina zabila jednoho člověka a čtyři zranila, což není jediná tragédie, která společnost potkala.

Tak co, jak se vám líbí nový projekt?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Elektromobily blízké budoucnosti. Co nás čeká?

Co všechno nakoupíte mobilem? Budete koukat!