Mayweather vs. McGregor: spíš než zápas století je to velké divadlo!

Očekávaný souboj dvou velikánů ringu se uskuteční už v sobotu 26. srpna. Kdo odejde jako vítěz? Bývalý boxerský šampion Floyd Mayweather nebo hvězda UFC Conor McGregor?

Zdálo se to nepravděpodobné, když současná hvězda UFC, velkohubý Conor McGregor, vyzval na souboj šampiona v boxu Mayweathera Floyda. Ten zápas nakonec potvrdil, přestože svoji aktivní kariéru ukončil v roce 2015. Postaví se proti sobě už tuto sobotu v Las Vegas. U nás budeme moci přenos sledovat v noci z neděle na pondělí. Zápas proběhne podle boxerských pravidel – jen tak se chtěl Floyd účastnit, a McGregor se bude muset poprvé v profesionální kariéře spolehnout jen na direkty, háky a zvedáky.

Miliony dolarů!

Takzvaný zápas století je obrovským tahákem. A taky strojem na peníze, není tedy divu, že Mayweather Floyd se zápasem souhlasil. Boxerský šampion má za sebou 49 zápasů a ani jednu prohru. Přestože je nyní už dva roky v boxerském důchodu, astronomická částka je dostatečným důvodem se do ringu vrátit. A vlastně nezáleží ani na tom, jestli jako vítěz, nebo poražený. Za předchozí „zápas století“ s Filipíncem Mannym Pacquiaa, vydělal 220 milionů dolarů. To je 4 a půl miliardy korun. Poražený Pacquiaa si přišel na 180 mega, což je prostě o trochu méně.

Nejlepší momenty zápasu si můžete připomenout zde:

Zdá se to neuvěřitelné, ale utkání vynese možná až miliardu dolarů. Lístky jsou i za 10 tisíc dolarů, přední řady pro smetánku dokonce za čtvrt milionu. Největší peníze přinese jako vždy reklama. Borci na sebe na tiskovkách pokřikují urážky, ale to všechno je jen pečlivě vypočítaný marketing. Managementy obou zápasníků spolupracují a dobře vědí, co dělají. Box, stejně jako každý vrcholový sport, je v první řadě obrovská továrna na peníze. A divadýlko.

Překvapí McGregor?

Současná hvězda UFC, Conor Mcgregor, bývalý instalatér z Dublinu, má za sebou řadu skvělých zápasů MMA. Ze 24 soubojů prohrál třikrát, naposledy ho škrcením donutil ukončit zápas Nate Diaz v únoru 2016. Později téhož roku McGregor Diaze porazil, a ještě v listopadu 2016 zničil Eddieho Alvareze. V chystaném zápase je ale favoritem Mayweather – odpovídají tomu i vypsané kurzy sázek. Důvodem je fakt, že je to boxerský šampion, a McGregor nebude moci uplatnit kopy, kolena, lokty ani jakoukoliv formu grapplingu. Oba borci jsou stejná váhová kategorie a mají lehce pod 70 kg, i tak padlo už několik vyjádření z úst profesionálních boxerů, že McGregor nemá šanci Mayweathera porazit. Za několik dní bude rozhodnuto. Překvapí umíněný McGregor celý svět?

https://www.youtube.com/watch?v=UPts_Qf5HYw

Co si o výsledku myslíte vy?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TOP 4 extrémní sporty v dějinách: římský předchůdce MMA i brutální verze fotbalu

Novým šampionem těžké váhy v boxu je Anthony Joshua. Zaslouženě?